4e Thuisspeeldag van US

19 november 2018

Speelde dames 7 een thuiswedstrijd? Het leek er op dat De Spuyt D3 veel meer publiek mee had genomen om hen aan te moedigen. De 3-1 voor de Spuyters was vervelend, zeker omdat M. Visser een heel behoorlijke pot speelde.

US Volleybal Jeugd JB1 lijken wel onoverwinnerlijk. Het wordt tijd dat ze wat meer te zeggen krijgen over het sportieve beleid van de club. Wellicht dat de jeugdige baasjes moeten rouleren en als assistent coach bij F. van Rooijen op de bank moeten plaatsnemen. K.V.A. JB 1 werd netjes van het veld geruimd (4-0).

Hot Item US Volleybal Jeugd MA 1 mag zeker wat vaker meekijken hoe de jongens het doen. Misschien dat het in set twee en vier nog redelijk ging maar misschien is meedoen belangrijker dan winnen na het zoveelste verlies. Ditmaal van Smashing ’72 MA 1 met 0-4. Hup meisjes! Hard trainen dan winnen jullie de volgende wedstrijd!

Rogue Razor US HS 6 gaat ook meekijken bij Jongens B. Albatros was weliswaar het 1e team maar er werd dik met 0 – 4 verloren.

US HS 2 – Wereldvrede US HS 3 en wedstrijd in een club, in een wedstrijd in een wedstrijd. De variëteit aan nationaliteiten stond in en om het veld. Een heuse wereldwedstrijd. Echter konden de mannen van het tweede niet goed tegen hun verlies. En waren niet tegen de Joint Strike Fighter (Remmert Daas) opgewassen (1-3).

Dames 8 overkwam hetzelfde als dames 7. Het publiek bestond louter uit Spuyters. En dames 8 liet passend steken vallen. Een middelmatig verlies met 1-3 was het gevolg.

  1. van Hasselt en kornuiten vanuit Osdorp en Geuzenveld waren richting de warme gezellige binnenstad gekomen om met VVA H3 tegen US H5 te spelen. De locatie was aan de gezelligste intiemste straat van Amsterdam, de kale grijze Wibautstraat. Ze persten de 5e set eruit en de punten bleven in Amsterdam (2-3).

Dames 10 wist als enige onder toezien van het publiek te winnen van de Spuyters. Roos hield de ploeg van dames 10 bijeen en Lisa maakte voort bij het scoren van de punten.

Wat er in het hoofd omging van C. Verdonck toen hij op 28-28 mocht serveren valt alleen maar naar te gissen. “Niet in het net.” En de bal viel op de achterlijn. Wat er in zijn hoofd vervolgens omging is al helemaal een raadsel. Op 29-28 serveerde hij nadat hij op de achterlijn had geserveerd zo hard als hij kon. De onfortuinlijke libero van Haaglanden kon er springend op de achterlijn nog net met één vingertop bij. Een lekkere 3-1 winst was het gevolg.

Pharmafilter US D2 liet zien waarom zij dames 2 zijn en Mobiquity US D3 op haar beurt dames 3 is. Namelijk door overtuigend te winnen. Beide teams hadden speelsters van eerdere dames 1 selecties in de gelederen. Honselaar trok aan het langste eind, 3-1. Beck ging spreekwoordelijk op haar gezicht.

Pharmafilter US D1 speelde tegen Eurosped D1. Dapper deed Bak wat ze kon. Ook Bleijert moest aan de bak maar terwijl Eurosped stroef speelde waren zij duidelijk de betere ploeg. Jammer dat de scheidsrechter zijn parkeergeld belangrijker vond dan de spelregels en gaf hij een bal als gestolen tegen US (0-3).

De dikst gewonnen set wordt gedeeld door H2 en H3. Met 25-13 wonnen ze allebei een set elkaar. De dikst verloren set is van MA1 met 7-25. Van de 45 sets zijn er 18 gewonnen door US. Ja, er speelden vier US teams tegen elkaar. Nee, niet in één wedstrijd. Ja, er is een wiskundige berekening voor gebruikt. Nee, hier klopte inderdaad ook geen bal van.

In het US-damesteam van de week staan: A. Suurmeijer (D2), E. van der Lingen (D2), Greetje Bakker (D2), A. Van Beek (D10), L. Van de Voort (D10) en R. Van der Ploeg.  In het US-Herenteam van de week staan: R. Daas (H3), J. Borst (H3), J. Verhees (H1), J. Brunsee (JB1), M. Oude Vrielink (JB1) en N. Van Potten (JB1). Win toch een keer je thuiswedstrijd, dan sta je wellicht in het US team van de week. Kijk maar naar JB1, die staan er bijna elke keer in!