Dros-Alterno D1 – Pharmafilter US D1 – Geschiedenis geschreven

11 november 2018

De dag die je wist dat zou komen
Vorige week was Sophie een vis, deze week nemen wij de overwinning mee naar onze hoofdstad!
2-3 winst, 2 Punten! De eerste eredivisiepunten voor US volleybal, de eerste eredivisiepunten voor US in de geschiedenis.
Dat hebben wij gister dus gedaan. Geschiedenis geschreven. Klinkt allemaal heel mooi en dat is het ook maar zo begon dit sprookje niet……

Het sprookje begon met verzamelen in het donker! De maan stond al aan de horizon toen wij (op tijd) klaar stonden op Zuid wat betekende koffie drinken zonder vitamine D-toevoer. Op advies van onze voedingsexperts zijn wij nu verplicht om minimaal 1 sinaasappel per week te eten (ja, eten. Persen telt niet…. iets met vezels). Ik denk dat het merendeel van deze ploeg niet de moeite neemt om zo’n sinaasappel te pellen en liever een supplementje achterover drukt aangezien dat gemakkelijker gaat (appeltjes schillen doen wij overigens wel).

Enfin, dit team is niet vies van potjes, blikjes en cocktails; voor de wedstrijd werd de nodige dosis paracetamol, ibu, Red Bull en vitamine D naar binnen gewerkt – alles om zonder pijntjes de lijnen binnen te treden want pijn bestaat niet, pijn is relatief, een emotie en die kun je uitschakelen. Veel hebben wij dan ook niet te klagen. En vandaag mocht dat dus ook niet, opdracht van Frank! Kreupel (een aantal) strompelend (een aantal) topfit (een enkeling) en pijnvrij betraden wij met Amsterdamse arrogantie het veld.

De warming-up was top! Het net hing te laag dus inslaan was een feestje. De start van set 1 trouwens ook. De starting six (De Groes, Bos, Kuhel, ten Asbroek, Nouwen, Kruis & Stok) hadden alles in eigen hand. Snel en stabiel volleybal, eigenlijk hoe je altijd wilt spelen. Dit hielden wij vol tot de 20 en toen was Alterno aan set. De pass werd onder druk gezet en wij kwamen niet meer aan scoren toe. helaas 25-23 verloren.

Set twee was ploegen. Zonder pijn weliswaar maar met vechtlust en overtuiging. Het was hard werken en dit werd dan ook beloond met een 22-25 setwinst! Doorstomen in de derde set was het plan. Het ging lang gelijk op maar Alterno trok aan het langste eind met 25-18. Ondanks de nodige wissels konden we deze set niet naar ons toe trekken. Op naar de 4e, beslissende set want 1 ding was duidelijk…Wij willen punten! Ackermans, Bak & Kok kwamen met volle energie het veld in en zodoende konden wij de wedstrijd kantelen. Lisan met een sterke serve serie, Bak met de nodige rake punten en Kelly met een sterke pass en veel slimme ballen. Punten maken is wat wij deden en zodoende draaiden wij de wedstrijd in ons voordeel. Ons eerste eredivisiepunt was een feit na een setwinst van 21-25!

On to set 5! De allesbeslissende set en winnen was de enige optie! Alterno kwam op een 4-2 voorsprong door een sterke serve maar had een onrechtmatige speler in het veld staan. Alterno mocht weer op 0 beginnen en zodoende stonden wij op 0-2 voor wat in een 5e set nogal lekker is. De frustratie bij Alterno was goed zichtbaar en gaf ons de kans om lekker door te vlammen! Veel lange rally’s konden eindigden in ons voordeel en zodoende wonnen wij de 5e set met 09-15! Daar stond ie dan….. 2-3 voor US Volleybal!

Wat zijn wij trots! Trots op ons team, dat we dit samen hebben gedaan en trots op onze eerste overwinning. Maar bovenal zijn wij trots op onze club en onze trouwe supporters! Want wat is het leuk om te zien dat iedereen zo intens meeleeft. On to many more!!

Wedstrijdverslag geschreven door Saskia Bos, foto’s door John van Geenen.