US H1 – NVC H1

5 november 2018

In het voorprogramma van de eredivisiewedstrijd ‘Pharmafilter US dames 1- FAST dames 1’ speelde US heren 1 zijn wedstrijd tegen NVC heren 1.

In de beker was nog overtuigend gewonnen van de nieuwe geiners. Dat kunstje zouden wij wel even herhalen. NVC stond weliswaar bovenaan in de tweede divisie, maar wij wisten en waren wel beter. De tip van eredivisiecoach en -trainer, met een schat aan ervaring, was: “Durf met je serve.” NVC had dit gelezen en startte vanaf het begin van de wedstrijd met een scherpe, risicovolle en moeilijk te passen service.

Voor het verloop van de wedstrijd verder zal worden uitgediept, nu even ‘iets volledig tegendraads’: Pak de veters vast met twee handen. Leg de veters over elkaar. Haal een veter onder de andere door. Trek de veters aan en maak zo een platte knoop. Maak een lus met de rechter veter. Leg de andere veter (links) over de lus heen. Trek de andere veter (links) onder de lus door. Pak de linker lus vast met de rechterhand. Pak de rechter lus vast met de linkerhand. Trek de beide lussen aan. Jorrit ‘de babbelaar’ Kalt had het niet beter kunnen uitleggen. Hij was voor de wedstrijd enorm gebrand dat wij onze veters goed gestrikt hadden. Dan pas konden wij goed volleyballen.

De babbelaar had hulp van Lisa ‘Gordon’ de Geer in de coachende en ondersteunende rol. Luister hier voor de soutenering:

Verder was haantje ‘Kees Kraaier’ (geen idee waar zijn achternaam vandaan komt) bij de selectie. Hij was geleend van Wereldvrede US heren 3. Remco van Dongen was met de trein naar Azië. U zult denken, dat kan niet. ‘Nou zeker wel’ zei klokkenluider Van Dongen. Kijk maar bij de volgende link:

https://ticketspy.nl/vlucht/met-de-trein-naar-azie-met-qatar-airways-kan-het-check-hier-hoe/

Kalt vond het allemaal mooi. In de water. Het Shanty-koor op de bank bestond uit: De Shetlandpony (Van der Hoeven), vogelaar (Musters), de groenteboer (Koolstra), ouwe laars (Louwaars) en het eerder genoemde haantje (Kraaier). Verder met de service van NVC. Deze bleek beter dan onze passing. Onze service bleek minder dan de passing van NVC. De vogelaar (Musters) werd het veld nog in gezet voor de jongen die wel in de basis begon…In de basis? Wie begonnen er eigenlijk in de basis? Babbelaar? Nee, niet babbelaar maar: “Babbelaar, wie begonnen er in de basis?” Babbelaar: “De visser (Snoek), de spits (Muis), het paard (Covalo), Speedy Gonzales (André), de Bear jew (Verdonck), de apotheker (Verhees) en tot slot onze smaadboom (Hoonhout). Enfin, de wissel (vogelaar voor apotheker) had niet het gewenste effect. De apotheker (Verhees) werd er weer terug in gezet. Alvorens we enige grip op NVC kregen, stonden we op 0-1 achter (16-25).

Vervolgens stonden we in de tweede set net zo rap op een ruime achterstand (11-20). Ouwe laars (Louwaars) kwam er in voor onze smaadboom (Hoonhout) en de set werd volgens de regels uitgespeeld. Daarbij ook enkele ballen (14-25). Er moest wat gebeuren. En het begon allemaal in de passing. Want voornamelijk de spits (Muis) en de visser (Snoek) lukte het heel aardig ‘degelijkheid’ in ons spel te passen. Ouwe laars hoefde minder puin te ruimen en begon te bedienen. De bear jew (Verdonck) en Speedy Gonzales (André) beperkten zich tot ‘in dienst van het team blokkeren en serveren’. Al met al maakte het, dat we deze set wonnen met 25-18.

Ouwe laars speelde de set erna steeds meer op de apotheker. De apotheker begon op zijn beurt steeds meer te scoren. Gordon (de Geer): “Op die frietjes, niet op de hamburgers!” Kwam het door de heerlijke passjes van de visser en de spits? Kwam het door de afleidingsmanoeuvres van de Bear jew en Speedy Gonzales? Of kwam het gewoon door de machtige aanvallen van de apotheker? Nienke was nog komen kijken of er nog een Shetlandpony  in het veld stond. Dat was maar kort het geval. Toen hij neerkwam na zijn serve… Met 25-21 werd het 2-2 in sets en voelde de coach van NVC zich aardig op zijn pik getrapt. Hij wond zich op. De vijfde en beslissende set ging gelijk op. NVC sloeg een klein gaatje. In de buurt van dat kleine gaatje begon de coach van NVC zich ronduit kinderachtig te gedragen. Opvallend. NVC werd afgefloten op technisch fout, doch won de set (2-3). En de wedstrijd (13-15). Of andersom.

De cijfers:

Apotheker: 8,5 wist de punten te maken en pillen te verdelen.

Babbelaar: 5,5 krijgt hij zelf te veel tips van buitenaf?

Bear jew: 7,5 hield zijn knuppel paraat, klaar om toe te slaan.

Gordon: 9 Ooh, wat erugggg! HA HA HA ha.

Groenteboer: 5 De domste boeren hebben de dikste aardappelen.

Haantje: 9,5 Schreeuwde zijn keel schor, de opoffering wordt gewaardeerd.

Klokkenluider: 2,5 Een selfie bij de Notre-Dame, daar winnen we de 5-setter niet mee.

Ouwe laars: 8 Huppelend als klein duimpje kwam hij van vakantie op nieuw schoeisel.

Paard: 4,5 Springt net als op het schaakbord: ‘twee naar voren, één opzij.’

Shetlandpony: 4 Struikelde van enthousiasme en energie toen hij de wei in mocht.

Smaadboom: 3,5 Deze plank beledigde zichzelf.

Speedy Gonzales: 7 Schiet op, ik kom eraan! Zo blokkeerde hij. Sylvester viel echter aan, hij niet.

Spits: 6 aanspeelpunt voor tegenstander, legde een balletje breed.

Visser: 6,5 Hengelde de een na de andere vette pass van de grond.

Vogelaar: 3 Met een verrekijker werd de bal nagekeken.