Pharmafilter US D1 – VC Sneek D1

5 november 2018

Hallo, dit is Izzy Kuhel, de beroemdste Nederlandse schrijver in heel Nederland, hier om verslag te doen van de gebeurtenissen van afgelopen zaterdag.

De dames van Pharmafilter US Dames 1 keerden terug naar hun thuisveld om tegen de dames van VC Sneek te spelen. Lisa, Saskia, Izzy, Marly, Kelly en Sanne begonnen de wedstrijd met vuur in hun ogen terwijl de rest van de spelers vanaf de zijlijn veel energie leverden. Een vol huis met veel bekende gezichten voegde sfeer en opwinding van de avond toe.

We startten de wedstrijd sterk en hadden snel controle over het spel met een killblock en sterke aanvallen. Voor het merendeel van de set hadden we de leiding, maar toen we eenmaal het 20-punten-punt gepasseerd waren, bleek Sneek een waardige tegenstander die kon terugvechten om de set met 24-26 te winnen.

In de tweede set begonnen we opnieuw met een goed humeur nadat we zo dicht bij onze eerste setoverwinning waren gekomen. Helaas vertaalde de energie zich niet in het spel en al snel lieten we Sneek het voortouw nemen. Vanaf de eerste paar punten kwamen hun snelheid en kracht van aanval voor die van ons. Sneek rende weg met de set en won deze met 15-25.

In de derde set kwamen we opnieuw sterk uit en namen we de leiding vroeg in de set. Toen we echter de helft van de set waren gepasseerd, vocht Sneek terug om de leiding te nemen. Ze plaatsten een extreem sterk blok aan de buitenkant en brachten een moordenaarsaanval van #4 in de achterste rij. Sneek kon de set met 18-25 innemen en daarmee verloor US D1 de wedstrijd met 0-3.

De dames van Pharmafilter US Dames 1 moeten nog een set winnen in de reguliere competitie, maar we houden onze hoofd hoog voor de energie en passie die we elke dag bij de veld brengen. We vertrouwen op onze staff en onszelf dat dit een proces is en dat we zullen blijven verbeteren en vechten tot onze dag aanbreekt. Voor nu is het terug naar de oefenruimte, en op een dag weet Sophie al snel dat ze de kans krijgt om de vis te zijn.

Verslag geschreven door Izzy Kuhel, fotorapportage van John johnspictures.nl