Pharmafilter US D1 – Springendal SetUp 65 D1

22 oktober 2018

Afgelopen donderdag mochten we onze eerste doordeweekse thuiswedstrijd spelen. Het centre court werd opgebouwd in de Amstelcampus, met dank aan de court crew en heren 1, en de nieuwe tribunes vulden zich met supporters onder leiding van special guest SVU. Het eerste Business Event was ondertussen vol aan de gang en de speelsters van Pharmafilter US waren met de laatste voorbereidingen bezig.

Om precies 20.00 uur betraden Lisan, Izzy, Saskia, Desiree, Rianne, Lisa en Sophie het veld om de wedstrijd te beginnen. We begonnen slordig. Veel eigen fouten, vooral op de service, leidden ertoe dat we de eerste set verloren met 21-25. Mark sprak ons toe tussen de sets door: “Houd de foutenlast laag, dan is er niks aan de hand”. Met deze boodschap gingen we met hernieuwde energie het veld in.

We herstelden ons goed. Met rake klappen en mooie kill-blockjes was het een gelijk opgaande strijd. Helaas trokken we net aan het kortste eind en verloren we de set met 22-25. In de derde set konden we ons goede spel lange tijd volhouden. We kwamen zelfs op een voorsprong van 23-19. Toen ging het mis. Misschien kwam het besef dat we onze eerste set in de Eredivisie konden winnen en leidde dat tot zenuwen of misschien gaf Set-Up extra gas. Hoe dan ook, we raakten het spoor bijster en verloren met 23-25.

De eerste thuiswedstrijd, de eerste uitwedstrijd en nu de eerste doordeweekse speelronde hebben we achter de rug. Nul sets voor, 9 tegen… Helaas deden wij onszelf tegen Set-Up te kort. Er had veel meer ingezeten, maar sets winnend afsluiten was nu nog net een brug te ver. Teleurgesteld zijn we zeker maar we moeten het grote plaatje niet uit het oog verliezen: het spelen in de Eredivisie is voor Pharmafilter US een groot avontuur, waarbij we ons in een stevige achtbaanrit wanen. De rit van donderdag voelde al iets minder schokkerig en dat geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijden. Zaterdag mogen we weer aan de bak. We zullen gaan spelen tegen Regio Zwolle. Dan zullen we weer alles geven om de eerste punten van het seizoen te pakken! Tot dan!

Wedstrijdverslag geschreven door Sophie ten Asbroek. Foto’s van de wedstrijd te vinden op:  https://www.flickr.com/photos/johnspicturesnl/sets/72157701050720461