Tweede thuisspeeldag van US

15 oktober 2018

Het was een zaterdag met gemengde gevoelens.

Dames 8 kon haar goede spel doorzetten en wist 3-1 te winnen. Kwam het vanwege het spelen op half-court? Was K.V.A. overdonderd? Kwam het omdat de wedstrijd eigenlijk niet doorging? Zij hebben gedaan wat ze moesten doen (3-1 winst). Dat is helaas niet te zeggen van heren 8 en Rum Barrel heren 7. Er werd tegen Volamos en tegen K.V.A. te veel fout geserveerd. Dat konden heren 8 en Rum Barrel heren 7 ontgelden door er beide hard af te gaan. Het werd twee keer 0-4. US heren 1 won zoveel sets als ze heten. Niet meer, niet minder. Het wordt tijd dat het enige echte vlaggenschip de Amstelcampus laat trillen. Aanstaande donderdag speelt Pharmafilter dames 1 gelukkig een thuiswedstrijd. Misschien dat heren 1 beter wordt van kijken hoe de dames het doen dan te trainen. Aanstaande donderdag 18 oktober 20:00 in de Amstelcampus zal Ten Asbroek hoogstwaarschijnlijk de kar gaan trekken. We zullen zien.

En heren 1 maakt aantekeningen. Pharmafilter dames 2 was geprikkeld omdat diegene die de meeste punten zou scoren naast spetter Jape mocht zitten na de wedstrijd. Pharmafilter dames 2 bleek ineens best aardig te kunnen volleyballen! Wat Jape al niet met die meiden doet…(4-0) Heren 2 speelde alweer een vijfsetter. De spelverdeler van de tegenstander was echter te goed om als winnaar het veld te verlaten. De taaie mannen zaten er na het 2-3 verlies verslagen bij. Dat is natuurlijk ook logisch. Mobiquity dames 3 speelde een heerlijk potje. Het waren vooral de libero en de spelverdeler die aan de basis van het succes stonden (4-0). Funeral Quest Uitvaartbegeleiding dames 5 delfde haar eigen graf tegen Abcoude. De passing was niet goed genoeg en de spelverdeling was niet goed genoeg en de aanval was niet goed genoeg en de verdediging was niet goed genoeg. De service was wel goed genoeg, maarja. De een z’n dood is de ander z’n brood. Abcoude was de nagel aan de doodskist van Funeral Quest Uitvaartbegeleiding dames 5. Na de wedstrijd wist de sponsor het verlies treffend te vatten in de muziekkeuze (Wind beneath my wings – Bette Midler).

De jeugd van US Volleybal Jeugd jongens B1 won zowaar een heerlijk potje. Ze wisten genoeg druk met de service te geven en waren heer en meester over de tegenstander. Heren 4 is wederom een serieuze kandidaat om het nieuwe heren 1 te worden. Stap voor stap komen ze dichterbij. Nu ook weer een 3-1 winst. Het is en blijft een listig team met pareltjes als Mulder. Daarnaast spelen er ook: de bedrieglijke De Wit, de doortrapte Maat, geslepen Wassink, gewiekste Van der Kolff, lepe Groenendijk, slimme Vrieler, sluwe Geel, spitsvondige De Waard, uitgekookte Vlek, valse Fernando en volleerde Abels. Het heren 1 van de toekomst. Dan de heuse kampioenskandidaat. Kids Aktief dames 4 gaat voor goud, gaat voor het Sanex kampioenschap en zal op deze manier in het begin van januari al kampioen zijn. De trainer Stokman weet ze te laten excelleren. Tot slot speelde Hot Item US Volleybal Jeugd meisjes A1 een wedstrijd tegen VHZ. Helaas, helaas, helaas. Er mochten enkele speelsters van hun ouders niet naar de training de afgelopen week. Er moest gestudeerd worden op wiskunde. Het proefwerk werd belangrijker geacht als de hobby volleybal. 1+1= 2 Dus meisjes A1 verloor met 0-4. Al met al zijn er van de 49 gespeelde sets zijn er 24 gewonnen. Ongeveer evenveel als vorige week. US is een stabiele vereniging. De dikst verloren set bij de heren (H8 en H4 beide): 16-25. Bij de dames (D4): 12-25 De dikst gewonnen set bij de heren (JB1): 25-16. Bij de dames (D3): 25-7.

In het US damesteam van de week staan: R. Lubbersen (D8), M. Knox (D2), R. Beck (D3), W. Kluiwstra (D4), S. Honselaar (D2) en L. Stoltenborg (D3).

In het US herenteam van de week staan: H. Van der Kolff (H4), J. Vrieler (H4), R. Abels (H4), M.Abdelhalim (JB1), S. Sandberg (JB1) en T. Silleman (JB1). Win je wedstrijd en misschien sta je volgende keer ook wel in het US team van de week! Het glas is altijd halfvol.