TT Papendal Arnhem D1 – Pharmafilter US D1

15 oktober 2018

Zaterdag 13 oktober stond onze eerste uitwedstrijd van ons eredivisieavontuur gepland. Om 13.15 uur vertrokken we vanuit Amsterdam met een busje en een auto vol speelsters en staf naar Arnhem.

Aangekomen in Arnhem moesten we even bijkomen van de zomerse temperaturen. Daarna omkleden en starten met de wedstrijdvoorbespreking.

Na een goede warming-up begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd. We begonnen minder sterk dan we hadden gehoopt. Aan het begin van de eerste set stond onze pass onder druk; hierdoor begonnen we met flinke achterstand. Het lukte ons om deze achterstand weer recht te trekken door hard te werken. Helaas mocht dit niet baten en verloren we de set met 25-20.

De tweede set ging een stuk beter en het grootste deel van de set hebben we voor gestaan. Helaas was het aantal eigen fouten, waaronder fouten met de service, te groot om te winnen. Deze set verloren we met 25-21. De laatste set was helaas gelijk aan de eerste twee sets. We hadden onze zaakjes niet goed op orde en dat werd afgestraft. Ook de derde set verloren we, met 25-20.

Aan het einde van de wedstrijd stond nog een verrassing gepland voor Isabel en Anne. Er was namelijk dopingcontrole gepland. Anne en Isabel waren de gelukkige en mochten in een potje plassen. Isabel kreeg dit gelukkig redelijk snel voor elkaar. Voor Anne was dit helaas ‘moeilijker’! Moeilijker is hierbij nog zacht uitgedrukt. Het lukte Anne zeker ruim een uur niet te plassen. In deze periode mocht ze helaas niet douchen en alleen eten en drinken onder streng toeziend oog van de betreffende mevrouw! Om die reden besloten we met z’n allen taart te eten in de kantine. Lisan was jarig geweest en had heerlijke taart gebakken! Uit eindelijk twee uur later was het Anne gelukt en was ze gedoucht. We vertrokken terug naar Amsterdam. Onderweg nog een kleine plaspauze voor Anne, die al dat extra water kwijt moest.

Al met al gemengde gevoelens over deze dag. Donderdag mogen we ons weer herpakken. Dan spelen we om 20.00 uur  thuis tegen Set-up uit Ootmarsum.

Groetjes,
Lisa de Groes