Pharmafilter US D1 – Sliedrecht Sport D1

15 oktober 2018

Op zaterdag 6 oktober speelden wij onze eerste eredivisiewedstrijd: wij mochten aantreden in onze eigen hal tegen Sliedrecht Sport dames 1.
Onze eerste thuiswedstrijd met een nieuw team in de eredivisie, wat een spannend moment!!
We begonnen om 20.00 uur met de wedstrijd. Daarvoor was het centrecourt opgebouwd en alle fans zaten klaar op de tribune’s. De eerste set begonnen we goed, de wedstrijd liep gelijk op. Helaas was Sliedrecht heel sterk en won deze set.
In de tweede set speelden wij heel netjes, maakten minder fouten en scoorde mooie ballen. De servicepass lag precies goed en werden goed verdeeld over de aanvallers! In deze set liep de stand telkens gelijk op, het werd steeds spannender. Maar op 24-24 maakte de scheids net een andere beslissing dan dat wij hadden gezien, en ging het punt naar Sliedrecht. Deze set verloren we net aan met 24-26.
In de derde set werd Sliedrecht wat sterker en kregen we meer tegenstand. Door meer servicedruk van Sliedrecht kwam onze pass wat minder goed aan. Dus konden we minder ballen scoren dan in de tweede set. We hebben deze set goed gevochten en zijn goed teruggekomen, we hebben ze het moeilijk gemaakt. Helaas ging Sliedrecht naar huis met 3-0 winst.
Voor ons was dit een hele mooie wedstrijd ondanks het verlies. Met zoveel publiek en enthousiasme een wedstrijd spelen, daar genieten we van. Wij hebben zoveel plezier gehad in de wedstrijd en zetten dit door naar volgende week!
Zaterdag 13 oktober om 16:00 mogen wij spelen tegen het Talent Team in Arnhem!!
Komen jullie kijken?
Liefs,
US Dames 1
(Verslag geschreven door Rianne Stok, foto’s genomen door John van Geenen)