Eerste wedstrijd Dames 1 in de Eredivisie

6 oktober 2018

104 dagen. Zoveel dagen geleden werd duidelijk dat wij, Pharmafilter US Dames 1, dit seizoen zouden gaan uitkomen in de Eredivisie. En nu hoor ik je denken; dat zijn er toch best veel? Maar geloof mij als ik zeg dat ze voorbij zijn gevlogen. Benieuwd wat er nou allemaal in die periode is gebeurd? Stap in, maak je riemen vast en enjoy the ride in onze ‘rollercoaster van een voorbereiding’ richting de Eredivisie.

De kogel was door de kerk, Eredivisie een feit en nadat iedereen weer terug was van de welverdiende vakanties zijn de trainingen begonnen. Uren werden gemaakt, gesprekken werden gevoerd en langzaam maar zeker kwamen we weer in het volleybalritme. Helaas horen kleine blessures en overbelasting hier ook bij, maar goed, fit zijn is ook zóóó 2016.

Ook het teamweekend in Nijmegen was een feest, zowel in het veld als in de late uurtjes. Oké, vooral in de late uurtjes al werd hier zeker wat fysieke beweging meegepakt. Noem het omdenken. Of out-of-the-box training.

Nadat de nieuwe yell tot stand was gekomen hebben we deze gelijk toegepast tijdens onze laatste oefenwedstrijd tegen Set-Up; een 3-2 winst. Bokonko, jazeker. En met daarna nog een paar trainingsweken bleek fit zijn toch wél de nieuwe trend van het najaar van 2018 te worden. Ja, het ‘fit-rondje’ voor de trainingen is aanzienlijk korter geworden. Feesie.

3 dagen. Zoveel dagen nog tot onze eerste echte wedstrijd in de competitie van de Eredivisie, waarin we Sliedrecht verwelkomen in onze o, zo mooie hoofdstad. Een wedstrijd waarin we de Amsterdamse trots zullen uitstralen, onze voorbereiding zullen toepassen en gaan shinen wat het resultaat dan ook zal zijn.

En daar kun je bij zijn! Zet het in je agenda: 20.00uur @ De Amstelcampus, Pharmafilter US – Sliedrecht.