US H1 – VVU 2

1 oktober 2018

Zaterdag 29 september. US heren 1 speelde om 17:00 tegen VVU heren 2. De wedstrijd begon om vijf uur. De scheidsrechter keek op de klok en zag dat het tijd was om te beginnen.

Opstelling

Kalt droeg de volgende heren aan: Covalo, Hoonhout, Verhees, André, Van der Hoeven, Muis en Verdonck. De eerste scheidsrechter Nikolic was van de partij. Zij nam mee de tweede scheidsrechter. Peter van den Hoven. Hij heeft de scheidsrechterlijke kwaliteiten van een augurk. Alhoewel, ik heb nog nooit een augurk uit een potje gehaald, op mijn bord gelegd en (…). De punten vielen alle kanten op. Beide kanten. Louwaars gaf gedurende de 1e set aan dat we tegen VVU, onszelf en de scheidsrechter speelden. Snoek kwam er in voor de service en wist een paar puntjes te sprokkelen. Het is dat wij een geruime voorsprong hadden opgebouwd. De benadeling door de scheidsrechterlijke macht was gelukkig dus niet doorslaggevend. Van Dongen had de onrechtmatige punten geteld. Vier. Wij mochten ons gelukkig prijzen met Verhees, Covalo en Van der Hoeven die punt na punt maakten. (25-20)

Tsja

De tweede set ging Muis de ballen heerlijk neerleggen. Hoonhout verdeelde steeds meer uit sprong. Verdonck en André konden meer aangespeeld worden en nog steeds stond onder andere Covalo de ballen bij VVU te scoren. Ditmaal was het verschil tussen US en VVU niet zo groot. VVU ging beter spelen. US en VVU gingen als het ware ‘gelijk op’. Louwaars kwam er nog in voor een rondje achterveld en zag Van der Hoeven. Hij speelde de bal naar Van der Hoeven. Louwaars zag vervolgens Van der Hoeven niet. En speelde de bal weer naar Van der Hoeven. Een mooie tandem van ‘campainers’. Nu was het VVU wat wind van voren kreeg van uwe scheidsrechterlijkheid. Dit maakte dat het kleine verschil van 3 punten uitgebreid werd naar  in het voordeel van US tot 6. (25-19)

Doorduw-ballen

De derde set stond US aan het begin al iets achter. US kwam met mooie bloks van de Bearjew Verdonck terug naar 12-14. Het moment dat we niet onder de druk vandaan kwamen en het zomaar 12-18 stond. Coach Kalt trachtte nog met time-outs en wissels het verschil te maken. US en VVU maakten even veel punten en het stond 18-24. De doorduw-ballen van Hoonhout eerder in de set die allen scoorden waren niet voldoende. US verloor de derde set 18-25.

Nodige lucht

De vierde set stond het gelukkig weer 0-0. André pakte een paar mooie blokjes. Desalniettemin kwamen we een paar punten achter. Hoonhout en Verhees gingen bankzitten. Als Louwaars een boot is dan is good-old Musters zijn kielzog. Beide kwamen er in. De ballen die naar Musters gingen gaven de nodige lucht aan het team. Punten kwamen we dichterbij. De ballen die naar buiten en over de pipe gingen lagen te benauwend. De bewegingsvrijheden die enkele spelers graag hebben werden beperkt. Daarbij speelde VVU steeds beter. Kalt zag met leden ogen aan dat we de set met 22-25 verloren.

Beter

De vijfde set kwam US beter in haar spel. De teams waren aan elkaar gewaagd. Het midden met André en Verdonck liep de blokkeringen mooi dicht. Onfortuinlijk was de blessure bij Verdonck. Volgens de laatste berichten is hij zeker 4 a 6 maanden uitgeschakeld. Van Dongen nam zijn plek in en pakte direct een mooi blokje. Wegens gebrek aan kwaliteit verloor US de laatste set. 13-15

 

Cijfers:

Verhees: 5,5 Liggen de set-ups goed? Of kan hij er meer mee doen?
Verdonck: 6,5 Blessure, nu even me-time en min-sommetjes maken als afleiding.
Snoek:5,5 Kwam er goed in en kwam er minder in, dat laatste is in mindering.
Musters: 7 Deed meer dan hij kon maar kon niet meer doen.
Muis: 5,5 Professioneel herpakt.
Louwaars: 5 Beperkt.
Koolstra: 4 Onwisselwaardig.
Kalt: 5,5 Heeft nog geen vat op het team, probeert het wel te krijgen. Wisselend.
Hoonhout: 5,5 Voorspelbaar maar geregeld scorend. Serveerde goed.
Van der Hoeven: 5,5 Scoorde vele ballen, vond ook af en toe het blok.
Van Dongen: 5,5 We wachten op deze Coco:

Covalo: 5,5 Leidt naar winst in twee sets. Kan dit niet in set vier.
André: 5,5 Wil graag iets lezen over een flip-over. Zal eerst een handstand moeten maken.