Eerste grote thuisspeeldag

1 oktober 2018

Zaterdagmiddag 29 september bracht een heuse volleybalmiddag in de Amstelcampus. Vele teams van US speelden hun wedstrijd.

Dames 5 had nog zo een goed getraind maar wist de tegenstander niet serverend lam te leggen. Het team speelde een verloren wedstrijd (0-4). Dames 9 wist wel te winnen. En hoe? Door geen fouten te maken en goed te serveren (4-0). Dames 8 moest eerst wakker worden maar hergroepeerde en legde de belegen tegenstander haar wil op (3-1). Dames 7 speelde door tot de klok van 22.00 en wist er nog een vijfsetter uit te slepen. Vervolgens was de koek op (2-3).

Heren 1 liet zien dat ze in de juiste competitie is ingedeeld. Een genot om naar te kijken is het echter nog niet. Zal dit het hele seizoen zo blijven? Ik heb geen glazen bol (3-2). Dames 2 speelde haar eerste potje op half-court. De zenuwen om naast bink J. André te spelen braken hen allen op. Er werd te veel om het gordijntje geloerd. Een glimp van André’s machtige Vastus Medialis was meer waard dan een goed geconcentreerde service (1-3). Heren 4 deed niet anders dan verwacht en zette een streep onder hun promotie naar ‘hoger herenteam’. De vraag blijft in welk jaar worden ze heren 1 (4-0)? Dames 3, tja. Die redden het niet. Na de opleving van de één na laatste set werden ze hard met de neus op de feiten gedrukt door de laatste en beslissende set te verliezen. Een staart tussen de benen en dertien punten. Een afstraffing (1-3). Heren 6 liet de parkeermeter van de scheidsrechter en de tegenstander tot grote hoogte stijgen. Burgemeester Halsema heeft het geld persoonlijk geïnd en heeft het alweer dubbel uitgegeven (2-3). Heren 2 deed wat heren 6 naliet. De winst is dus verdiend en smaakte goed (3-2). Meisjes A1 kan beter maar speelde helaas niet goed genoeg volleybal. Wie weet is het een slimme list om de andere tegenstanders in de competitie te foppen? Meisjes A1, het paard van Troje (04). Jongens B1 speelde een gemoedelijk volleybalwedstrijdje. Eerlijk is eerlijk. Remise is remise. Jammer dat de laatste set werd verloren (2-2).

Heren 5 bevestigde de promotie van heren 4. Heren 5 is heren vier en heren 4 is heren vijf. Als u het nog snapt, dan doet u het goed. Heren 5 snapt niet waar het mis ging. En volleybalde op deze manier ook de wedstrijd (0-4). Dames 4 heeft in principe de beste wedstrijd gespeeld van alle teams. Winnen in de eerste sets die ze speelden. De laatste set verliezen is geen schande (3-1).

Al met al zijn er van de 60 gespeelde sets 27 gewonnen. Fiftyfifty. De dikst verloren set: US H6 (6-15) Bij de dames: US MA1 (6-25). De dikst gewonnen set: H2 (25-11). En bij de dames: US D9 (25-8). Het seizoen kan voor US nog alle kanten op. In het US damesteam van de week staan: A. Muller (D9), K. Baars (D8), S. Lucassen (D7), I. Timmer (D2), M. Horstman (D3) en F. Kempers (D4). Daarbij zijn goede wissels die ingebracht kunnen worden: C. Snaas (D5) en F. Muslimovic (MA1). In het US herenteam van de week staan: C. Verdonck (H1), K. Vlek (H4), J. Kessels (H6), H. Schoonheim (H2), L. Verwoerdt (JB1) en S. Visscher (H5).