De 7 beste redenen om vrijwilliger te worden bij US

28 september 2018

Vraag je je af waarom je vrijwilligerswerk zou doen voor US? Lees van verder, want ik zette de zeven beste redenen op een rijtje.

#1 Je leert ervan

Door in een commissie met andere clubgenoten samen te werken op een bepaald onderwerp, ontwikkel je vaardigheden en leer je van elkaar. Je bedenkt met elkaar hoe je iets gaat aanpakken, je voert het uit, stuurt bij en leert ervan. Zet je vrijwilligerstaak op je cv en LinkedIn; het laat zien dat je graag je handen uit de mouwen steekt voor een ander.

#2 Het is gezellig

Je bent met medevolleyballers, dus dat garandeert gezelligheid, tussen het vergaderen en regelen door. Zorg er dan wel voor dat je het niet te vaak met elkaar oneens bent over wat je gaat doen ;-).

#3 Je leert andere leden kennen

Je team ken je misschien al, maar juist deelname aan een commissie zorgt ervoor dat je nieuwe mensen binnen de vereniging leert kennen. Leuk voor op volleybalfeestjes en voor je netwerk. Misschien kan iemand je nog weleens verder helpen als je zoekt naar een ander huis of andere baan.

#4 Je bent onderdeel van een groter geheel

Ben je vrijwilliger voor US, dan ben je met jouw bijdrage onderdeel van de machine die onze vereniging laat draaien. Jij zorgt er mede voor

dat we met z’n allen van het volleybalspelletje en alles daaromheen kunnen genieten. Dat wil je toch wel op je geweten hebben?!

#5 Het hoort erbij

Een sportvereniging heeft doorgaans geen budget om mensen in dienst te nemen. En dus rusten alle taken die moeten gebeuren op de schouders van vrijwilligers. Een vereniging kan niet zonder vrijwilligers. En dus: word je lid van een sportvereniging, dan weet je dat het erbij hoort om ook je handen uit de mouwen te steken.

#6 Vele handen maken licht werk

Elk jaar weer moet er een hoop gebeuren om de vereniging draaiende te houden. Hoe meer leden hun steentje hieraan bijdragen, hoe lichter de last voor iedereen wordt. Op die manier kan een TC-contactpersoon zich richten op 2 of 3 teams in plaats van op 6. Of kunnen er met een e

xtra lid van de sponsorcommissie 3 extra sponsors geworven worden. Help je actieve clubgenoten en draag ook jouw steentje bij.

#7 De vereniging heeft jou nodig, elk jaar weer

Het is een veelgehoord argument: ik heb afgelopen jaar/jaren al zoveel voor de club gedaan, ik vind dat ik vanaf nu niks meer hoef te doen. Petje af als je inderdaad zoveel gedaan hebt afgelopen jaren, maar er moet élk jaar weer net zoveel (of meer, als je ineens in de Eredivisie speelt) gebeuren. En je hoeft natuurlijk niet elk jaar de benen uit je lijf te lopen (behalve in het volleybalveld), maar de vereniging heeft elk jaar van ieder lid een zekere vrijwillige bijdrage nodig.

Ben jij nu ook enthousiast geworden? Kom dan zaterdag naar de Vrijwilligersmarkt in de Amstelcampus! Of kijk bij de vacatures en kies de commissie waar jij je bijdrage aan wilt leveren!

Geschreven door: Natalie Hensen