Nevobo honoreert aanvraag eredivisielicentie Pharmafilter US Dames 1

22 juni 2018

Het bestuur van US Volleybal is op 22 juni 2018 door de Nevobo geïnformeerd dat de licentieaanvraag voor de eredivisie voor het seizoen 2018-2019 door het Expertpanel van de bond positief is beoordeeld. Daarmee komt er voor het eerst sinds vijftig jaar weer een Amsterdams damesvolleybalteam uit op het hoogste landelijke niveau.

De volleybalbond complimenteerde US Volleybal met de wijze waarop in een tijdsbestek van twee weken de licentieaanvraag is ingediend, alsmede met de energie en betrokkenheid die de aanvraag uitstraalde.

‘Een spannende reis’

Het bestuur, de speelsters en de begeleiding van Pharmafilter US Dames 1 zijn bijzonder verheugd dat ze deze sportieve stap kunnen maken. Hoofdcoach Frank van Rooijen: ‘Het zal een spannende reis worden voor deze groep dames, die op een enkeling na geen eredivisie-ervaring heeft. Ik geloof echter in de potentie van de groep. Dat geloof is ook aanwezig bij onze hoofdsponsor Pharmafilter en onze partners Hot ITem, Nedflex en Juraysse Fleurs. Zij hebben zich de afgelopen twee weken aan deze ambitie gecommitteerd, en zonder hen hadden we deze stap niet kunnen maken. Het Universitair Sportcentrum heeft ook aangegeven te willen faciliteren.’

Eerste thuiswedstrijd: 6 oktober

De eerste thuiswedstrijd van Pharmafilter US Dames 1 is op zaterdag 6 oktober om 20.00 uur, hoogstwaarschijnlijk tegen landskampioen Sliedrecht Sport. Toegang tot de thuiswedstrijden is gratis. Pharmafilter US Dames 1 speelt haar wedstrijden in sporthal Amstelcampus, Tweede Boerhaavestraat 10 (100 meter van metrohalte Weesperplein).