Frank van Rooijen nieuwe hoofdtrainer Pharmafilter US Dames 1

14 mei 2018

Frank van Rooijen zal vanaf komend seizoen het eerste damesteam van US Volleybal gaan leiden. Van Rooijen neemt de nodige ervaring met zich mee nadat hij in het verleden onder andere in de eredivisie werkte met de dames van Martinus en Zaanstad. Van Rooijen was tevens drie jaar trainer van Jeugd en Jong Oranje en werkte bij Martinus ook twee seizoenen met de heren in de topdivisie. Pharmafilter US Dames 1 heeft met Van Rooijen een sterke opvolger gevonden voor scheidend trainer Martijn van Goeverden.

De oefenmeester uit Amstelveen is al jaren betrokken bij de Amsterdamse club, waar hij reeds diverse ervaren teams alsook opleidingsteams onder zijn hoede had. “Frank kent de club en cultuur van US heel goed,” vertelt Midas Snoek van de Technische Commissie. “Frank is al geruime tijd op de hoogte van de ambitie van de club en past perfect in het plan dat wij de komende drie jaar met onze dameslijn willen realiseren.’’ De Amstelvener werkt dagelijks in een topsportcultuur bij Topsport Amsterdam en kan ook vanuit die hoek zijn kennis, ervaring en netwerk inzetten om de club verder te professionaliseren.

Van Rooijen: “Ik vind het een eer om gevraagd te worden als trainer/coach van Pharmafilter US Dames 1. Martijn van Goeverden heeft samen met zijn assistenten Sébastien de Paula en Mark Roper iets moois achtergelaten. De selectie zal licht gewijzigd worden, maar de assistenten blijven. Met het nieuwe team gaan we proberen om binnen drie jaar te promoveren naar de eredivisie. Dat is een mooie uitdaging.”

Pharmafilter US eindigde dit jaar op een gedeelde tweede plaats in de topdivisie en de Amsterdammers hebben ambitieuze plannen. “De club heeft zich de afgelopen jaren organisatorisch klaargemaakt voor een stap omhoog. We scoren steeds beter met het team in de topdivisie en de club wordt met het jaar stabieler en professioneler,” zegt teammanager Gertjan Muis. “Achter de schermen wordt hard gewerkt, hebben we een goede dameslijn neergezet, en daar willen we de komende jaren de eerste vruchten van gaan plukken. Naast gesprekken met Frank zijn we bezig het team kwalitatief te versterken. Daarnaast bouwen we een goede staf om Frank heen, zodat zij samen onze ambities vorm kunnen geven. Het wordt tijd voor een Amsterdams damesteam in de eredivisie.”