US h1 – NVC

22 april 2018

Zoals voorbeschouwd is de tweede divisie een onverwachte strijd geworden.

Hoe zit het allemaal?

Prothos bleek na de eerste helft de gedoodverfde kampioen. Het is ze snel gelukt om deze verwachting te bevestigen. De grote verrassing in de top 3 is NVC geworden. Haaglanden heeft niet mee kunnen doen om het kampioenschap. Ze is in het midden van de ranglijst geëindigd. Dat lukte door de thuiswedstrijden van de teams in het rechter rijtje te winnen en die van het linker rijtje te verliezen. Zaanstad heeft inderdaad tegen degradatie moeten vechten en liet het koppie al snel hangen. Huizen, Spaarnestad en Amsterdam ontliepen elkaar niet veel. Stuivertje wisselen is misschien wel de juiste term. Volgend jaar zal Huizen misschien wel de goede tweede seizoenshelft door kunnen zetten. Utrecht is het team dat naast zijn schoenen ging lopen. Daardoor moest het in de allerlaatste wedstrijd alles op alles zetten om directe degradatie te ontlopen. Ze zwijnen. NOVO heeft lijfsbehoud in eigen handen gehad. Echter, de allesbeslissende set ging naar de mooiste stad van Nederland. Gemini is alweer een link team gebleken en kent pieken maar ook dalen. Dit is ook terug te zien in de uitslagen. Tot slot is er nog WIK Groot-Ammers, aangezien ze af en toe een jeugdspeler hebben laten debuteren verrassen ze ons met een zeer lovenswaardige 2e plek.

Typerend

En US Amsterdam? Zelfs met coach hebben we niet 3 van de 4 wedstrijden gewonnen. De laatste wedstrijd tegen NVC was daarvoor typerend. De afscheidnemend coach Van Potten stuurde Snoek, Hoonhout, Van Dongen, Musters, Muis, André en Koolstra het veld in. De set werd overtuigend gewonnen met 25-17.

Zweef-blokjes

Vervolgens werd de uitstekend spelende Snoek er uitgewisseld, Van der Hoeven kwam er voor hem in. De grandioos blokkerende Musters werd er uitgewisseld, Verhees kwam er voor hem in. De blokjes die (jarige) Job van Dongen pakte mochten niet baten, de ‘zweef-blokjes’ die André pakte mochten niet baten en de heerlijke passjes die Muis bracht mochten ook niet baten. Het werd namelijk 20-25 voor NVC in de tweede set.

Stoïcijns

Bouw kwam er in voor Koolstra en Louwaars voor de jongen die verknocht is aan zijn geliefde bal achterover. Ja beste lezers, en tegenstanders. Vijf maal een driemansblok op de C levert meer op, dan je op één hand kan tellen. Het maakt niet uit wat het is, Hoonhout drukt het achterover. Enfin. Bouw speelde stoïcijns en scoorde zijn puntjes. Van der Hoeven liet zijn eega ‘geen woorden maar daden’ zien. Elke rally was hij belangrijk. Ieder punt eindigde bij hem. De teams gingen dus gelijk op. Tegen het einde van de set speelde NVC ballen over het midden en konden we geen weerstand bieden (19-25).

Haantjes gedrag

In de vierde set werd er tussen de technische staf en de tweede scheidsrechter haantjes gedrag vertoond. Van Potten kwam te dicht in de persoonlijke ruimte van Doornbos, hij kreeg een vermaning van de aanstormende scheidsrechter. Van der Zant (ex Bajesklant) liet zijn borstharen zien: “Kijk dan!” Het pakte allemaal goed uit voor US want 1e scheidsrechter Ras-Angelov gaf geel aan NVC. Het verbouwereerde NVC kon het onnavolgbare spel van Louwaars niet meer volgen. US won de vierde set met 25-20 en er was dus een beslissende set nodig.

GO GO GO

Verhees zei: “Alles wat André zegt moet in het wedstrijdverslag.” Bij deze de uitspraken van André in en om het veld: “Hier! Ja! Kom maar! Kom op mannen! Even rustig. Jij blokkeert die en ik blokkeer die. Vol gas! Deze set wordt episch! Jij! Ik! GO GO GO! US! US! US!” André is een man van weinig woorden. Zeker na het verlies van de laatste en vijfde set (15-17). Tegenstanders u wordt bedankt voor uw tegenstand. De scheidsrechters worden bedankt voor hun medeleven. John van Geenen wordt bedankt voor alle mooie foto’s. Van der Zant wordt bedankt voor zijn vermoeiende en ontspannende trainingen. Van Potten wordt bedankt voor alles. En toen Robbert van Leeuwen vroeg of hij volgend jaar weer bij ons team kon komen spelen werd ook hij unaniem bedankt.