Volleybalteam VU Amsterdam en ‘the road to Coimbra’

4 april 2018

Van 9-11 juni 2017 speelden wij (Team Amsterdam) de volleybalcompetitie van het ‘Groot Nederlands Studenten Kampioenschap’ in Eindhoven. Naast heel veel plezier hadden we daar ook succes, sterker nog, we wonnen de volleybalcompetitie! Daarom mogen wij, team VU Amsterdam, onze stad en Nederland gaan vertegenwoordigen op de ‘European Universities Games’ die dit jaar worden gespeeld van 12-21 juli in Coimbra, Portugal. Dit is een groot evenement voor 13 teamsporten voor studenten uit heel Europa die verspreid over 17 dagen hun toernooien afwerken en gedurende die tijd allemaal op de campus van Coimbra verblijven. Een groot spektakel dus!

Wij zijn een jong (gemiddeld 22,8 jaar oud) en enthousiast team van studenten en net-afgestudeerden spelende voor Pharmafilter US dames 1&2, Mobiquity US dames 3, Spaarnestad dames 1 en Sv Dynamo dames 1. Gezelligheid staat bij ons hoog in het vaandel, maar zodra we het veld opstappen zijn we bloed fanatiek. Qua studies zitten we allen in de ‘groene beta-hoek’ aan artsen en bewegingswetenschappers in spe geen gebrek! Ook werken we al hard aan de teambonding tijdens onze maandelijkse vergaderingen onder het genot van een goede maaltijd en een aantal biertjes.
Waar we in Eindhoven nog zonder coach en zonder ballen waren is het team inmiddels uitgebreid met een complete staf. Onder de bezielende leiding van trainer/coach Frank van Rooijen zullen wij ons na het reguliere seizoen gaan voorbereiden om mee te kunnen doen voor het kampioenschap. Daarnaast zal teammanager Adam Knoop ons proberen enigszins in het gareel te houden. Sebastiaan van Schouwen zal hetzelfde op het veld doen met de andere teams als scheidsrechter. De door een blessure helaas niet spelende Ruth zal de data analyse voor haar rekening nemen.

Om onze Europese droom te verwezenlijken gaan wij de komende tijd hard op zoek naar sponsoren. Tot nu toe hebben wij bijvoorbeeld Hot Item bereid gevonden ons te steunen, maar er is onder andere nog veel plaats op onze wedstrijdkleding en trainingspakken voor diverse sponsoren. En zeg nou zelf, wie wil nou niet gepromoot worden door 13 knappe studenten? Weten of u of uw bedrijf iets kan betekenen voor onze missie? Neem contact op met ons via roadtocoimbra@gmail.com

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en leer ons team beter kennen door onze facebookpagina ‘Road to Coimbra’ te liken!