Huizen – US H1

25 maart 2018

Frans van Tol, scheidsrechter van de wedstrijd Huizen-US, zal het niet meer meemaken. De schattingen voor het jaar 2100 lopen van 6,2 tot 15,8 miljard mensen.

Digitale mislukkingen

Het is onduidelijk of de toenemende wereldbevolking daadwerkelijk zal zorgen voor massale hongersnood of het uitputten van de planeet. André had geen last van honger en at een sappig appeltje in de kleedkamer. Het digitale scorebord wordt vandaag de dag maar al te graag gebruikt. Nu zal ons wedstrijdtablet geen stroomstoten geven als er een fout wordt gemaakt, toch kent iedereen momenten dat een apparaat een pop-up foutmelding geeft: ‘Bedoelt u misschien…, Vul eerst alle…, Uw wachtwoord klopt niet, probeer het nog eens’. Er is een grote kans dat apparaten gaan bepalen wat er moet gebeuren, zelfdenkend of niet. Een volleybalwedstrijd of het leven wordt niet leuker met digitale soldaten. Achteraf moesten we erg om Hoonhout lachen. Hij maakte de menselijke fout om zijn sporttas te vergeten. Verder misten er 4 sokken, 2 handdoeken en één moest ‘los in de kooi’. Verhees was deze week nog ziek geweest en kwam terug van een blessure. Hij lijkt aan de beterende hand. Toch zou hij aan het begin van een pandemie kunnen staan. Was zijn virus echt zo onschuldig? Bacteriën kunnen door de globalisering wereldwijd voor dood en verderf zorgen. En bovendien nog gevaarlijker: schimmels. Wat weet je nou van schimmels? Behalve dat ze achter de oren van de beoordelaar zitten?

Stijging van de globale temperatuur

Oud US-spelers als Diepeveen, Converso, Houtsma, Garret, Koning en Van der Meer hebben allemaal het volleybal bij US verlaten. Zij willen nog een toekomst voor hun oogappeltjes. Verklaring van de heren: ‘Elke warming up zorgt voor een globale temperatuurstijging van 0,0000045 ⁰C.’ Zo ook die bij Huizen-US en de wedstrijd kon beginnen. Louwaars weet dat de eerste set belangrijk is en dat je veel effecten kan verwachten van de inslag van een komeet. Hij begon dus ook met 0-3 op zijn service. Samen met nucleair-kanon Van Dongen zorgde hij voor punten door het midden. Hier hadden zij een goede pass voor nodig. Deze werd piekfijn verzorgd door Muis. Tegen de twintig begonnen de ‘big-points’. Grote slagen die je kan maken, of grote problemen die elke tegenvaller met zich meebrengt. Kernwapens kunnen dat doen. Echter, het enige echte kernwapen dat er in en om het veld worden gebruikt, is de tandem ‘Hiroshima’ Louwaars & ‘Nagasaki’ Van Dongen. Dat de neus van Musters nog brandde was onbedoeld en ongelukkig. En had ook een beetje met maandag te maken. US is net als de mensheid haar eigen grootste tegenstander. De voorsprong van 16-19 werd namelijk weer vakkundig weggewerkt tot 22-19. US heren 1 kiest, net als de mens, deze competitie vaak de weg van de minste weerstand. Eigen fouten maken. Om een uur of ‘vijf-voor-twaalf’ en een stand van 23-23 werd het een catastrofe (25-23). Relativerend konden we opmaken dat er geen echte Apocalyps ontstond na dit verlies.

Andere scenario’s

Van der Hoeven startte de tweede set samen met Bouw op de passerloper. Halverwege werd Bouw vervangen voor Snoek. André zijn hand lag open. Gelukkig reageerde hij niet als een ‘neerslachtige regenworm’ en had Van Leeuwen een doekje voor het bloeden in zijn gierende hamsterwangetje opgeborgen. Van Leeuwen suste André met voorlezen uit zijn favoriete stukje tekst: https://science2017.globalchange.gov/ Verhees had de honneurs prima waar genomen. André kwam er weer in voor Verhees. Musters werd even later voor Verhees gewisseld. Via dit scenario werd het zowaar 25-27 voor US. Er bestaan ook andere scenario’s: temperatuurveranderingen, neerslagveranderingen, droogtes, overstromingen, natuurbranden, extreme stormen, veranderingen in landbedekking, terrestrische biogeochemie, arctische veranderingen en zeespiegelstijging. Doe mij dan maar liever de ‘1-1 in sets’ tegen Huizen.

In eigen doel

In de derde set zag Van Potten het gebeuren. Van Potten keek toe hoe wij in onze eigen voet schoten. Van Potten zag hoe wij ons eigen graf groeven. Van Potten hoorde dat Muis zich maandag in de vingers had gesneden. Van Potten merkte dat we te vaak in eigen doel schoten. Van Potten vond dat we onze eigen ruiten ingooiden. 27-25, Van Potten zei iets onverstaanbaars en sjokte naar de andere kant.

Resultaat: opwarming van de aarde

Daarna werd de vierde set de laatste. Snoek en Van der Hoeven konden er geen vijfsetter uit trekken. Al passte Muis nog zo goed werd het 25-20. Resultaat: Huizen – US 3-1. Resultaat opwarming van de aarde: ‘Eigen schuld, dikke bult.’ Kom op windenergie! Maak voort zonne-energie! Wind en zon met de W van Wow en de Z van Zuiver. Dat klinkt toch veel beter dan gas (met de G van graftyfus), olie (met de O van ongeluk) en kolen. Ja, ja, kolen ja. Met de K. De K van die rotziekte.