Pharmafilter US DS 1– Utrecht DS 1

12 februari 2018

Zouden volleybalgoden bestaan? Of iets als volleybalkarma? Zo voelde het wel, afgelopen zaterdag bij de wedstrijd tussen Pharmafilter US DS 1– Utrecht DS 1. Bij de uitwedstrijd zat het ons niet mee qua scheidsrechter – vraag maar aan Brecht. Misschien waren de volleybalgoden ons daarom goed gezind deze wedstrijd…

Uit de startblokken

Lola, Kelly, Ruth, Izzy, Brecht, Lidl en Sophie schoten uit de startblokken en zetten een 10-5 op het scorebord. Utrecht knokte zich daarna in de wedstrijd waardoor we onze voorsprong moesten inleveren en er een gelijk opgaande strijd ontstond. We stonden lekker te verdedigen en aan te vallen maar desondanks kwamen we Utrecht maar niet voorbij. Sterker nog: Utrecht stond steeds 2 punten voor. Bij een stand van 19-21 vond Lidl het wel mooi geweest. Ze serveerde iedereen omver en zo wonnen wij de eerste set met 25-21.

Watskeburt?

Als je naar de uitslag van de tweede set kijkt, zal je je vast afvragen wat er in vredesnaam gebeurd is. Was er een lange servicebeurt die niet te houden was? Is er iemand geblesseerd geraakt? Was er sprake van een foutenfestijn? Het antwoord is allemaal ja, maar niet helemaal zoals gedacht. Kelly stond het leven van Utrecht zuur te maken met haar service totdat Ruth weggleed op de gladde vloer waardoor ze haar knie verdraaide. Gelukkig konden Hidde, zo langzamerhand onze full-time fysio, zijn toegesnelde collega van Utrecht en de alom aanwezige (in opleiding zijnde) artsen (studentenvereniging of niet ….!),  Ruth naar de al uitgeklapte behandeltafel dragen. Dank aan allen ! Lola nam het witte shirt over (zij is officieel al de 4de libero dit seizoen….!) en samen met het team gingen we er weer vol tegen aan. Nu moesten we immers doorpakken. Utrecht was zo langzamerhand de weg kwijt geraakt en sloeg de ene na de andere home-run. Lidl was ondertussen bezig aan haar tweede servicereeks waar Utrecht geen antwoord meer op had. Zo stond er 25-9 op het scorebord. In de jeugd betekende dat dat de coach appeltaart moest bakken…. Ik vind dat we die traditie maar in stand moeten houden Martijn!!

Mooie strijd

De laatste set was zo’n typische we-hebben-net-heel-dik-gewonnen-en-we-moeten-dat-doorzetten-maar-dat-lukt-niet-helemaal set. Utrecht kwam snel op voorsprong (1-5) maar dat konden we snel rechtzetten. Daarna ging het gelijk op en er was een mooie strijd gaande. Toen ging de scheids zich bemoeien met de wedstrijd. Na een lange rally besloot de spelverdeelster van Utrecht dat het tijd was voor een doortik bal. Die was erg mooi, de bal viel op de grond terwijl wij er alleen maar naar konden kijken. De scheids vond dit echter niet, en gaf twee keer spelen aan. Wij vragen ons nog steeds af #hoedan?!  Maar goed, wij waren allang blij dat de scheids een keer meezat, dus je hoort ons niet klagen. Utrecht hoorde je wel klagen maar het hielp allemaal niet. Het werd steeds spannender, Utrecht kreeg een setpunt, wij een wedstrijdpunt maar de beslissing bleef uit. Bij 26-25 was de tweede scheids er klaar mee (moest ze de parkeermeter bijvullen?) en floot voor netfout. Tot op heden dag wordt deze netfout gezocht door beide teams… Martijn en de wisselspeelsters stormden het veld in om de overwinning te vieren met de al springende speelsters.

Recht zetten

De volleybalgoden hebben alles weer in evenwicht getrokken. Alhoewel alles…. Ik heb nog een verzoek aan ze.. Huizen (onze tegenstander volgende week) deed moeilijk met het verzetten van de wedstrijd waardoor we niet op US-wintersport kunnen… zouden jullie een handje kunnen helpen om ook dit recht te zetten?? J

De wedstrijd is 10 feb om 17.00 in de Prima Donna Kaas Arena, tot dan!

Wedstrijdverslag geschreven door Sophie ten Asbroek