Pharmafilter US D1 schenkt PDK Huizen een puntje teveel

12 februari 2018

Een punt achterlaten in Huizen is er altijd één te veel, al is het maar omdat je er gewoon met 3-0 kunt winnen. Afgelopen zaterdag deden wij, het vlaggenschip van US Amsterdam dat jammergenoeg niet. Een puntje bleef achter in het “KakGooi”.

Want hij klopt gewoon

Naast dat het punt voor PDK er één teveel was omdat je er 3-0 kunt winnen, verdiende Huizen ook geen punten afgelopen zaterdag. Deze welbesproken gemeenschap wilde namelijk niet meewerken met het verzetten van deze wedstrijd, zodat wij, gezamenlijk met onze, toch gezelligere verenigingsgenoten op wintersport hadden gekund. Snap je deze lange zin niet? Lees hem dan nog een keer, want hij klopt gewoon.

Sfeerloos

Vol revanchegevoelens reisden wij af naar Almere Zuid. In een sfeerloze hal veegden we Huizen van de vloer, en in 42 minuten stonden we op 2-0 in sets voor. Geen vuiltje aan de lucht, totdat Kelly in een jolige bui zei dat we de bus naar Gerlos nog konden halen als we de 3e set er snel achteraan zouden plakken. Zo gezegd, zo gedaan, maar niks bleek minder waar. In de poging wat tempo in de wedstrijd te brengen verloren we echter de nauwkeurigheid, en in een poging wat sfeer in de hal te brengen hadden we Emma Schepers van haar stal gehaald, maar zelfs zij kon deze stal niet verwarmen. De 2 sets werden aan de thuisploeg geschonken en ook onze plots ontstane enthousiasme over de mogelijk toekomstige wintersport was als sneeuw voor de zon verdwenen.

Teleurstelling

Bijgekomen van alle teleurstellingen besloten we de teleurstelling van een verloren wedstrijd te voorkomen door de 5e set wel te winnen, 15-13. Met gierende banden reden we terug naar Amsterdam Oost waar we het zoals altijd weer laat maakte in de Heeren van Amstel. Daar betalen we dan 3 euro per biertje, terwijl je daar in de kaashal in Huizen 3 biertjes voor kan krijgen. Ik begrijp nog steeds niet waarom we dan toch niet blijven hangen, óf in Amsterdam is het zo gaaf, of in Huizen is het zo suf. Laat ik het in het kader van wereldvrede, waarvoor één van onze andere teams speelt, maar op dat eerste houden…

 

Gladjakker a.k.a. poedel