US H1 – WIK Groot Ammers

5 februari 2018

In aanloop naar de wedstrijd US-WIK was er hard getraind. Op zaterdagochtend werden de heren wakker om 06:30. Aangezien dit het ritme van de week was, kon de slaap niet opnieuw gevat worden. Het verplichte potje op zaterdag stond op het programma. Iedereen wist zich naar de sporthal te slepen, om daar met tegenzin een glimlach op het gelaat te toveren.

Tactiek

Om twee uur werd er afgedaald naar de bodem van de Amstelcampus en ploften de heren neer in de kleedkamer. De gebogen ruggetjes verraadden het energieniveau. Zelfs het omkleden ging met ongezonde tegenzin. Één speler gaf (van de spanning) over in de prullenbak. Het veld moest nog worden opgebouwd en er werden enkele diepe zuchten geslaakt. De nerveuze blikken van de heren van US gingen richting de coach en het opstellingbriefje. Hoonhout, Cupido, Van der Hoeven, Muis, Verhees, Van Dongen en Koolstra. De heren die het veld in gingen keken even mistroostig als de heren die zich op de bank schikten. Musters, Lubberts, Bouw, André en Louwaars. Van der Zant en Van Potten bereidden zich voor op het zware denkwerk. Wel of niet wisselen en wat wordt de ontluisterende tactiek.

Mes in de rug

Zoals in het leven liepen we achter de feiten aan. Met hangende pootjes werd er nauwelijks geblokkeerd. 5-12 Een stuiptrekking van Verhees met een gefrustreerde serviceserie leek een opleving (16-18). Desalniettemin loopt een kip zonder kop soms ook nog even door voor hij dood neervalt. Op 22-24 stak de scheidsrechter ons het welverdiende mes in de rug. Een killblock van Verhees en André viel een meter in maar werd totaal foutief beoordeeld en het punt was voor de tegenstander.

We hebben nog liefkozend gevraagd of hij zijn observatie wilde herzien en lieten ons als makke lammetjes naar de andere kant van het veld dirigeren. (22-25)

Wat nou lol?

De eerste set werd verloren en dat betekent dit jaar linea recta het verlies van de gehele wedstrijd. We hebben dit jaar namelijk nog geen wedstrijd gewonnen wanneer we de eerste set verloren. De wedstrijd werd dus een verplicht nummertje. De onwil straalde van ons af. Van Potten gaf aan dat we het voor onze lol deden. Van Potten: “We doen het voor onze lul.”Het was stil in het team. Spelers keken elkaar aan. Van der Hoeven haalde zijn neus op. Muis snifte kort. Bij Verhees liepen de ogen langzaam vol. Ook bij Van der Zant sprongen de tranen in zijn ogen. Louwaars slaakte een hartverscheurende jammerkreet. De tranen liepen over de wangen van Musters. Vervolgens begonnen Lubberts op de hoek van de bank zachtjes met schokjes te blèren. Van Dongen weende als een kind. Bouw had rode, natte wangetjes. André knipperde de hele tijd met zijn ogen, vechtend tegen de tranen maar moest het ook ontgelden. Cupido probeerde anderen al huilende te omhelzen maar werd ruw weggeduwd. Hoonhout brulde zo hard dat er nieuwsgierige blikken om het scheidingsgordijn werden geworpen. Iedereen stond te huilen. Soms schouder aan schouder. Soms alleen in de hoek. Liggend op de grond of in het kringetje. John’s pictures liet zijn camera hangen en depte zijn ogen met een zakdoek. Het was stil in de Amstelcampus. Wreed werd dit intieme moment verstoord door het snerpende geluid van de fluit. Niemand had er meer zin in. Iedereen wilde bij zijn eigen moeder op schoot zitten maar we moesten nog ten minste drie sets spelen. Uitgeblust begonnen we aan de tweede set. Waarom valt een meisje van de schommel? Omdat ze geen armen heeft. En zo voelden wij ons. Zoals dat meisje, wat denkt een leuke tijd te gaan hebben, maar met de keiharde waarheid wordt geconfronteerd. We zijn niet in staat om te compenseren. Blokjes worden er mondjesmaat gepakt.  De passing haalt een onvoldoende.  Bij het serveren gaat 1 op de 4 ballen fout. De spelverdeling wankelt.  De aanval scoort van de twee belangrijke ballen maar één. De verdediging laat een steekje vallen.  Tel daar bij op dat er elke set nog een domme fout wordt gemaakt. En de scheidsrechter die stekeblind is.  Kortom je verliest set 2 met 21-25 en set drie met 20-25. Het is een wonder dat Wik in set vier boven de 23 punten vier keer fout serveert. En US daarom die laatste set met 30-28 voor de poorten van de hel weg weet te slepen.

<Foto’s van Johnspictures

Kijk voor leuke, beeldende foto’s van de wedstrijd op johnspictures.nl of op Facebook US heren 1 in het seizoen 2017/2018.

Stress

We zijn een team met vele rugzakjes. Er is dit jaar van alles gebeurt. Elke speler heeft zo zijn eigen verhaal. Van der Zant is onzeker over zijn trainingen en dit breekt hem op, verder heeft hij een drukke baan met veel stress. Verhees zit enorm met zijn volleybalniveau in de knoop en heeft bovendien een drukke baan met veel stress. Snoek heeft er genoeg van, is met de noorderzon vertrokken en heeft bovendien een drukke baan met veel stress. Van Potten’s handen jeuken tot bloedens toe en hij heeft een drukke baan met veel stress. Musters is dolende in een leeg huis en heeft een drukke baan met veel stress. Muis kan niet luisteren naar kritiek en heeft een drukke baan met veel stress. Louwaars toont een glimlach, maar is diep bedroefd en heeft een drukke baan met veel stress. Van Leeuwen gaat zware heimwee krijgen en heeft bovendien een drukke baan met veel stress. Hoonhout’s verwachting gijzelt zijn ontspanning in de spelverdeling en heeft een drukke baan met veel stress. Van der Hoeven verdwaalt in zijn nieuwe levenssituatie en heeft bovendien een drukke baan met veel stress. Van Dongen gaat onderdoor aan zijn verantwoordelijkheid en heeft bovendien een drukke baan met veel stress. Cupido worstelt met zichzelf en het niveau, ook heeft hij bovendien een drukke studie met veel stress. Bouw is overspannen of egocentrisch en heeft bovendien een drukke baan met veel stress. André wordt door een meisje getiranniseerd en heeft bovendien een drukke baan met veel stress. Is ons team depressief na deze 1-3 verliespartij tegen WIK Groot Ammers? Misschien. Maar wat is het toppunt van depressiviteit? Een vrouw met een neerwaarts spiraaltje.