Heren 1 – Gemini / Kangoeroes: leer van trainingen h6

22 januari 2018

Volleybal zit vol met vaste patronen. In de opstelling. In het spel. In het training geven van heren 6 (Wie geeft de training?). En zo eens in de zoveel tijd kom je oud-succestrainer/coach Christophe George tegen in een volleybalhal.

Zelfde situaties

Deze woensdag was het de beurt aan Dennis om training te geven. Die trainingen lijken erg veel op onze wedstrijden. Situaties die misschien wel elke training herhaald worden, komen verassend overeen met situaties in onze wedstrijden. Elke donderdag worden de zelfde anekdotes aangehaald over H6. Volleyballers zijn gewoontedieren. En de jongens uit het 6e  zijn dat al helemaal. Ruben Jansen, Thijs Janssen, Vincent Swart, Guido Sas, Jeroen Broelman, Job Veelenturf, Keimpe Bloemhof, Tycho Angevaare, Mike Rovroy en David Stuij. Ze hebben moeilijke namen.

Afwezigheid

Bij onze wedstrijd tegen Gemini/Kangeroes was er één afwezige. Jaap. Bij de trainingen van het 6e zijn er altijd twee afwezig: Ruben en Jeroen. Ze kijken namelijk twee uur lang een beetje dromerig voor zich uit. Ze zijn er echter wel altijd. Keimpe was er ook. We draaiden de rollen om, bij de wedstrijd deden wij wat hij wilde, in plaats van dat hij bij training deed wat wij wilden. Keimpe is sowieso een wilde.

Verhaal zonder einde

Hans kwam aan de late kant opdraven. Het inlopen was al begonnen. De gelijkenis met Job is groot. Job die binnenkomt terwijl de rest al 20 minuten aan het inspelen is. En dan begint hij een verhaal zonder einde, waar hij na één rondje hobbelen op terug komt. Hans is niet lang van stof. Maar natuurlijk wel van top tot teen. Jesper was er bij en zorgde samen met Gert-Jan dat de aanvallers konden aanvallen. Joris, Hidde, Bram, Arjen en Remco gaven hem van ‘jetje’. Remco had last van zijn kuit, net als Ruben bij H6, en kon dus niet aanvallen.

Dubbele wissel

En in de eerste set zag je dat ook bij Remco, hij kan niet aanvallen. De dubbele wissel met Johan en Bas kwam goed van pas. Gertjan hoefde Olaf niet te gebruiken, want Gemini/Kangeroes maakte bijna geen enkele side-out. Jesper maakte het nog een beetje spannend door op 24-22 fout te serveren, net als Vincent het op training altijd spannend maakt…Hoe? Waarmee? Dat blijft geheim. Vraag dat maar aan H6.

Mike was er ook, een andere Mike. Mike wil in de time-out vaak iets zeggen, maar heeft daar niet altijd de tijd voor. Hij houdt het dus nu maar op korte steekwoorden. “Klootjesvolk” “Roerijzer” “Synaps” En dan weten wij weer wat we moeten doen. Zoals Mike er op de H6 training af en toe een heuse bom-aanval in gooit deed Hidde dat door een bal in één keer terug te slaan. 26-24.

Gala-voorstelling…

De tweede set werd een galavoorstelling. Appeltje eitje. Er werd weliswaar hard gewerkt, maar de beloning was er ook: 25-14. Tycho is een harde werker. Elke training weer doet hij zijn stinkende best. Dit hadden wij in set drie ook nodig. De stand verliep niet naar onze zin. Joris werd boos (zoals Thijs dat altijd wordt bij de training van H6). Op 13-18 vroeg Gertjan een time-out aan en riep even de koppen bij elkaar. Bij H6 is het altijd David die dit doet. Beide bezigen dan een opmerking in de trend van: “Jongens we zijn hier voor onze lol, laten we ons best doen, meer dan dat kunnen we niet doen.” Helaas verloren wij deze set 18-25. Soms zit het mee, en soms zit het tegen. Zo gaat dat in vlagen bij een wedstrijd.

Wat wel fijn was, waren de twee uitgeslagen ballen van de passer loper van Gemini/Kangeroes op 24-24. Daardoor konden we met 26-24 Keimpe een hand geven. Dit verslag is in de trein geschreven, vandaar dat het nu…

Wie o wie?

De training die wij op woensdagen geven is in feite een generale repetitie. Zoals het bij de zwakke momenten in wedstrijden soms ook lang duurt voor er iemand opstaat is dit exact het zelfde in aanloop naar de woensdag. Wie eist de training deze week op? Één keer was de training zelfs eerder opgeëist door een terroristische organisatie dan door iemand van H1.

Het scheen een vergissing te zijn, maar we hebben ze aan hun woord gehouden. Of er vaste patronen waren is nooit duidelijk geworden. Guido is daarna nooit helemaal de oude geworden. De schriftelijke reactie na afloop was dat ze niet meer actief wensten te zijn in Nederland. Als bedankje hebben we ‘Al Qaida’ toegevoegd aan een vrolijk aanmoedigingsliedje. Dat was wel het minste wat we voor ze konden doen. Toppers!

Bekijk ook:

Foto’s van de wedstrijd door Johns Pictures