Heren 1 delft het onderspit tegen protos

11 december 2017

‘Welkom in de hel van Protos’ stond er op een banier aan de muur van de sporthal. Dit is natuurlijk nageaapt van ‘Welkom, welkom, bij de drie biggetjes’ van K3. Dan kan je zeggen, zo erg lijkt het ook niet op elkaar. Maar het begint wel met hetzelfde woord, dus is het bijna plagiaat. De songtekst legt exact uit hoe het er bij deze studentenvereniging Protos aan toe gaat. Leest u maar even mee of luister het hele nummer hier:

Zag je ooit al zo een wonder, zoveel beestjes bij elkaar
Geen geruzie, geen gedonder, iedereen staat voor je klaar
Dus knor maar lekker met ons mee en trek een gekke snuit
Want wie je bent of wat je doet, dat maakt voor ons niet uit

Welkom, welkom bij de drie biggetjes
Welkom, welkom, wat hebben we plezier
Welkom, welkom bij de drie biggetjes
Kom maar snel naar hier

Ben je sneller dan een Muisje, ben je sluwer dan Tom Vos
Iedereen verdient een kruisje, in het grote Protosbos
Heb je pluimen of een vacht, een zachte rosse huid
Heb je stekels ben je zacht, dat maakt voor ons niet uit

Welkom, welkom bij de drie biggetjes
Welkom, welkom, wat hebben we plezier
Welkom, welkom bij de drie biggetjes
Kom maar snel naar hier

Zelfs de vissen (Snoek) in het water delen in het feestgevoel
en de eendjes met hun gesnater, wat een leuke beestenboel
Laat iedereen maar zingen met z’n eigen stemgeluid
al klinkt het soms een beetje raar, dat maakt voor ons niet uit

Welkom, welkom bij de drie biggetjes
Welkom, welkom, wat hebben we plezier
Welkom, welkom bij de hel van Pro-ho-tos
Kom maar snel naar hier

En daar kwamen we dan. Met drie auto’s om de drie biggetjes van Protos met eigen ogen te bekijken. Het zijn Ries Verhoeven, Olaf Buter en Niek Marchal. Protos heren 1 drijft op deze heren. De schappen op de tribune waren afgeladen met een breed scala aan vleeswaren. Het was best koud in de hal. Misschien omdat de vleesvarkens anders bederven zouden. Voor aanvang van de wedstrijd werd duidelijk dat dit geen tamme varkens waren maar eerder wilde zwijnen. Champagne werd over het veld geflikkerd, trommels werden opgetrommeld en op de tribune hing een penetrante ‘(bierscheten-achtige) methaanlucht’. Er zaten brullende beerputten, aangekoekte zeugen en hier en daar nam een gespeend hangbuikzwijntje plaats. Kortom: onreine studenten. ‘Welkom in de hel van protos’ dient dus eigenlijk herschreven worden in ‘welkom in de stal van protos’.

Het werd geen ‘cleane’ wedstrijd. Punten gingen over en weer. André pakte enkele blokjes, Verhees maakte een serviceserie, Louwaars plande alvast een feestje, Muis bleef juist met beide benen op de grond en hield het hoofd koel, Van der Hoeven vloog door de lucht, Van Dongen liep als een bezetene, Musters viel in en viel aan, Bouw kwam er in en sloeg blok-uit, Snoek schreeuwde de longen uit zijn lijf en Van Potten wilde zelf de bal er in rammen. Als je dit zo op een rijtje zet klopt er iets niet. Waarom wilde Van Potten erin? Het team deed het toch best aardig? Ongelukkigerwijze deden de drie biggetjes van Protos dat ook. Vrolijk knorrend veegde de libero Verhoeven het veld schoon. De roze biggenwangetjes van spelverdeler Buter toonden zijn plezier bij het verdelen en het snijden van het vlees. En hoofdblokkeerder Marchal sloeg vanuit zijn schouderkarbonade het ene punt na het andere binnen.

US verloor de eerste set en daarmee de wedstrijd (25-20). Set twee en drie werden flinterdun gesneden maar eveneens door US verloren. En door Protos met haar loslopende biggen gewonnen (25-23 en 25-23). Verhoeven, Marchal en Buter zorgden met z’n drieën voor de winst. Dit is de eerste keer dat wij van een team hebben verloren dat boven ons stond. Een unicum! Tot slot had de laatste set niet meer gehoeven aldus Van der Hoeven (25-19).