US Heren 1 – Huizen

4 december 2017

In de volgende zin zal uw associatievermogen getest worden. Deze wedstrijd gaan we verslaan met hulp van downers. Denkt u, waaraan ik denk, dat u denkt? Reageert u positief op het extra chromosoom? Downers hebben namelijk nog een heel andere betekenis. Er bestaan trippers, uppers en downers. Ze zijn waarnemingsveranderend, stimulerend en verdovend. In deze drie categorieën kan je van alles en nog wat onderverdelen. LSD, cocaïne en heroïne bijvoorbeeld. Paddo’s, speed en opium ook. Daarnaast zijn er nog enkele middelen die er tussenin zitten, zoals wiet en XTC.
Gevoel

Bij volleybal wordt ook een gevoel opgewekt. Dit is niet elke keer hetzelfde gevoel. Afgelopen zaterdag speelden wij van US heren 1 een wedstrijd tegen Huizen. Er leeft voor aanvang van de wedstrijd altijd een bepaalde spanning. Leeft ditzelfde gevoel vóór aanvang van het nemen van een middel? Dat is moeilijk te beantwoorden. Niet elk middel is hetzelfde, laat staan elk individu. U kunt u voorstellen dat de piep jonge onervaren libero van Huizen (Jansen) meer spanning voelt bij een volleybalwedstrijd of na ‘booty bumping’ van Chrystal Meth, dan onze oude rot van 43 jaar (Muis).

Muziek

Voor de wedstrijd werd er geen muziek gedraaid. De afspeellijst van Musters met
Poolside – Tropical Heartache

Blue Monday – New Order

en Cocaine – Coronita

bleef uit. Van Potten vertelde ons het plan van die dag (alles op 4-FA) en stelde zes personen op. Plus de libero. Met een mannelijk shot zelfvertrouwen gingen we de eerste set in. Huizen serveerde drie keer fout. Daar was ook alles mee gezegd. Foutloos speelden ze de set uit. Wij maakten tegelijkertijd een overdosis aan fouten en Louwaars belandde in een K-hole. Ja, het was een bijna-doodervaring (13-25). Donderdag hebben we gehoord dat trainer Van der Zant was opgepakt in zijn tijdelijke woonplaats Eindhoven. Hij had meer speed bij zich dan gedoogd werd. Hij werd beschuldigd van ‘dealen’. Kunt u nagaan hoe slecht we elkaar eigenlijk kennen. Niemand uit ons team wist dat hij in Eindhoven woonde… Hoonhout, aangemoedigd door het jeugdige publiek, serveerde ons in de tweede set direct naar 1-0. Het vervolg pakte goed uit. Van Dongen zette een blokje en gaf ons wat lucht (poef!). Even later wist Snoek een mooi balletje te scoren en stond de winnende stand (25-22) op het bord. In de derde set wilde de scheidsrechter niet helemaal meewerken. Hij zag dat Koster (van Huizen) tijdens de opslag struikelde over ‘het lijntje’ en floot af. Verhees had op zijn beurt geen zin in ’n lijntje en begon floaters te serveren. Het lijkt soms dat de scheidsrechters in de tweede divisie aan het hallucineren zijn wanneer zij de bovenhandse technieken moeten beoordelen. Hier ontstaat namelijk vaak onenigheid over. Ballen worden afgefloten die best redelijk zijn en de rest van de wedstrijd zit er een bad trip op de bok. Heeft de Nevobo cijfers van paddogebruik onder scheidsrechters? Daar zouden ze iets aan moeten doen!

Niet afkicken

Cupido zou die avond zijn verjaardag vieren dus stond strakker en strakker. Waar Van der Hoeven normaal een wit neusje bij de trainer haalt met mooie puntjes, keek hij nu met grote ogen naar de stand op het scorebord: 23-25. Met een aantal mooie service reeksen van onder andere Andé kwamen we nog op 2-2 (25-20) en werd er een vijfde set gespeeld. Bouw zei dat we niet moesten afkicken maar juist moesten genieten. Hij gaf hierbij uitleg over het Hedonisme. Het lukte ons niet om te winnen (9-15). Helaas, helaas, helaas. Terwijl we in de vierde set nog terug konden komen, bleek de vijfde set dat ons brein veranderd was en dat neuropsychologische functies en erfelijke belasting zorgden voor deze terugval.

Opiumwet

Informatie van de wedstrijd: 2-3 in 13-25, 25-22, 23-25, 25-20 en 9-15. Informatie over allerlei middelen vindt u hier: www.jellinek.nl/onderwerp/overige-drugs/ Deze wedstrijd gaf ons jammergenoeg niet het gehoopte genot. Daarbij kwamen we ook niet in de roes die we eerder hebben ervaren. Volleybalwedstrijden hoeven in ieder geval niet op lijst I of II van de Opiumwet.  Na de wedstrijd zochten wij onze vertrouwde downer op. Deze zou onze kater van de wedstrijd tot zondag verlengen: Alcohol (legaal verkocht als bier).Overigens als u denkt dat ik LSD neem tijdens het schrijven van verslagen heeft u het mis. Ik heb het één keer geprobeerd, en heb toen mijn laptop opgegeten. Het was een Apple.