Dames 1 wint 2x in de competitie, maar verliest in de beker

22 november 2017

3-1 winst voor Pharmafilter US Dames 1 tegen Prima Donna Kaas Huizen

We mochten weer van start gaan en na vorige week hadden we iets recht te zetten (iets met op de verkeerde plek staan, geel & rood). Huizen stond op het menu of om iets specifieker te zijn; Prima Donna Kaas Huizen DS1. Ondanks dat Prima Donna Kaas Huizen DS1 onderaan staat met nog maar 2 punten, wisten we dat we gefocust moesten spelen en het team zeker niet mochten onderschatten.

The Wall
In de eerste set konden we Prima Donna Kaas Huizen DS1 goed onder druk zetten met onze service, maar ook vooral met ons fantastische blok. De ene naar de andere bal werd gestopt door het blok van Kelly, Brecht en Lisan. We were building a great wall and Huizen was paying for it. En dat betaalde zich uit in setwinst voor ons!

In de tweede set begon het wat te rommelen aan onze kant. Prima Donna Kaas Huizen DS1 begon beter te spelen en wij konden de bal niet meer op de juiste plek neerleggen. Dat betekende setverlies en tijd om de focus weer terug te vinden.

Pijn
Taray kwam in het veld… en deelde meteen haar eerste pijnlijke mokerslag uit (lees: kneiter hard over het blok op de 4-meterlijn) en ook Kelly en Brecht bleven killerpoints maken. Vervolgens klapte Desiree door de hoeven en werd er pijnlijk hard door de zaal gevloekt. Gelukkig hebben we een selectie van 13 toppers, kon Sophie het stokje overpakken en US naar de winst leiden. Het enige wat ik van de rest van de wedstrijd heb meegekregen is een master killblock van Taray!

Al met al was het niet onze allerbeste wedstrijd maar zijn we ontzettend blij met 3-1 winst. Het is mooi om te zien dat alle speelsters belangrijk zijn en iedereen haar mannetje staat in het veld. Dat geeft veel vertrouwen en een goede basis voor onze volgende wedstrijden.

Wedstrijdverslag geschreven door Desiree Nouwen

SV Dynamo DS1 – Pharmafilter US DS1


Foto gemaakt door Peter Donderwinkel, die nog meer foto’s heeft gemaakt van deze wedstrijd

Niemand heeft een verslag geschreven over deze wedstrijd, maar we hebben terecht 3-1 gewonnen! JEEJ! WINNAARS!!

Punt.

Pharmafilter US DS1 – VV Alterno DS1

Afscheid nemen bestaat
Zaterdag 18 november, een belangrijke dag. Alterno 1 kwam op bezoek in de mooiste stad van het land. Op voorhand was dit al een mooi affiche; een top ploeg uit de Eredivise tegen de beker stunters van afgelopen seizoen.

Het beloofde een mooie, emotionele middag te worden in de Amstelcampus. Die emoties liepen al hoog op voordat de wedstrijd daadwerkelijk begon. Het Apeldoornse volkslied werd ingezet door speaker Robbert van Leeuwen gevolgd door “ons” lied. Tranen bij Robbert, Één ding was namelijk zeker, het was zijn laatste wedstrijd in een reeks van drie afscheidswedstrijden. En dat is al een prestatie op zich. Een schouderklopje van Tristan bracht Robbert troost en hij was klaar voor de wedstrijd. Zo ook de dames van US.

De eerste set
De starting seven; Ackermans, ten Asbroek, de Groes, Bleijert, Gijsbertsen, Kuhel en Zijlstra. De start van de wedstrijd beloofde veel goeds. US gaf servedruk en liet de fouten bij de tegenpartij. Ondanks dat bleven de meiden van Alterno dichtbij en wisten zij de set in hun voordeel te buigen. Eindstand 18-25.

De tweede set
De tweede set begon met meer energie en vechtlust en dit was terug te zien in de stand. US wist bij te blijven en het team maakte goed gebruik van elkaars expertises. Lola mocht gelukkig weer wat doen en bracht (nog meer) stabiliteit in het achterveld waardoor de basis bij de Amsterdammers sterk was. Kelly maakte ook(!) het verschil aan het net en zorgde zo voor spektakel in het veld. Ondanks dat hadden de meiden van Alterno weinig moeite met ons blok en bleven bij. Na een kort dipje mocht Saskia het veld in om te laten zien dat ze volledig hersteld was, dit was het geval, maar ondanks dat moesten wij ons meerdere erkennen. Eindstand 23-25.

De derde set
Ondergetekende beloofde de meiden dat het een lange middag ging worden. We waren nog niet klaar om afscheid te nemen van dit mooie avontuur en dus gingen we wederom vol aan de bak. Wederom bleef de stand tot rond de 15 gelijk oplopen. Veel servedruk van onze kant en een sterke passlijn waren hier debet aan. Helaas miste wij ritme in onze aanval en liet Alterno zien dat ze op een aantal vlakken toch iets stabieler waren. Helaas, afscheid nemen bestaat. Eindstand 25-21.

Het was wederom een mooi avontuur. We hebben genoten van ons mooie publiek, het spel en natuurlijk van de laatste woorden van Robbert. Tot volgend jaar!

Wedstrijdverslag geschreven door Saskia Bos