Breaking news: Mister SVU kills SVU

12 november 2017

Een wedstrijd tussen Wereldvrede US hs 3 en SVU hs 1

Eenzaam in de vu keek ik om mij heen. Niemand was meer overgebleven. Zelfs mijn hard werkende sexy collega met wie ik meestal een wijntje drink was er al vandoor. Verrek, het was ook al acht uur. Over een uur is het dan eindelijk zover. Over een uur mag ik tegen mijn oude club SVU spelen.  Hier heb ik alles geleerd over volleybal en de zaken eromheen. Misschien vooral de zaken eromheen. Maar tegenwoordig is het anders bij SVU. Waar zij vroeger een selectie hadden met studenten met prioriteiten, studeren ze tegenwoordig niet eens meer allemaal en draait het om volleybal.

Fietsend door het koude Nederland

Fietsend door het koude Nederland crosste ik naar de Amstelcampus. Mijn wangen verdwenen en mijn glimlach groeide. Ik deed mijn bijnaam de vriendelijke reus goed, helaas was de andere reus niet aanwezig. Bert Kamper had namelijk last van een kater. Ik bedoel als je ouder wordt worden de katers heftiger, maar vijf dagen… Bertje Kaumaun!

 Mooie blauw-wit

Ik, vriendelijk als ik altijd ben liet Robbert van Leeuwen starten. Dit was mogelijk zijn laatste wedstrijd in het mooie blauw met wit. Zonder heel veel te doen kwamen wij op een 5-1 voorsprong. Echter was het niet onze dag. Wie wel zijn dag had was Giannis Papastathopoulos van SVU. Voor de match gaf hij aan dat hij niet getraind had. Wij hadden zoiets van: ”eeeeuh wij ook niet”. Giannes Papastathopoulos zei: “I didn’t train for this match. My secret to stay in shape is to do a lot of sirtaki”.  De lenige en snelle sirtakibewegingen zorgde voor snelle reflexen en spectaculaire verdedigingen. Wereldvrede US hs 3 had het moeilijk en leverde de eerste set in met 23-25.

 Lastige avond

Het werd een lastige avond.  SVU speelde een solide pot, terwijl wij geen idee hadden hoe de potten gebroken moesten worden. Onder het motto accepteren probeerde wij de wereldvrede te handhaven. Met een 22-25 verlies in de tweede set en een 16-20 achterstand in de derde set leek Wereldvrede US hs 3 onderweg naar een gevoelige nederlaag.

 Wat is de kans dat je altijd zes gooit?

De kans is redelijk klein dat iemand altijd zes gooit. Toch scoorde ik, mister SVU elke bal. Ik gaf SVU persoonlijk een figurantenrolletje inplaats van de hoofdrol. Als ik de bal sloeg was het niet de vraag of ik scoorde, maar hoeveel poppetjes ik raakte. Wie mij probeerde na te doen was Kelvin Covalo. Hij demonstreerde een nieuwe alternatieve manier voor een abortus door de bal keihard van één meter afstand in de buik te slaan van  Julius Lensing. Ook Tristan Langereis raakt door mij geïnspireerd en scoorde een belangrijk setpoint(27-25)(25-23).

 SVU gebroken?

Bij een 2-2 stand in sets leek SVU gebroken en kon dit latertje gunstig worden afgesloten. Het leek er heel lang op dat deze wedstrijd keihard verloren werd. Ik wil daarom mijn team nogmaals bedanken voor het harde werk wat is geleverd in deze wedstrijd. Hierdoor durf ik mij nogsteeds te vertonen op Uilenstede(15-11). Genietende van de overwinning zat Kris (die had geaccepteerd dat Clyssie, een bekend klysmamerk zijn nieuwe bijnaam was) in zijn semi-luxe kleedkamerstoel. Hij pakte zijn schone sokken en stopte deze in zijn oren. Iedereen zei tegen Clyssie: “gast, wat ben je nou aan het doen”? Waarop Clyssie antwoordde: “Jongens accepteren”.