Spaarnestad H2 – US Orange

7 november 2017

Eenmaal aangekomen in Haarlem draaide alles om de wedstrijd. Er werden theetjes gedronken en gevoelens besproken. Langzamerhand werden de haren ingevlochten en “wedstrijdproof”gemaakt. Coach Morrison legde nog één keer het wedstrijdplan uit waarna hij keihard schreeuwde: LET’S GO… En wij als team volgde: ORANGE!!!!!!!!

Robbert Morrison had vertrouwen in Jesper Dijkema. Dit ondanks dat Jesper in een moeilijke periode zit doordat haar oude club twee nieuwe spelverdelers heeft aangetrokken. Wat als gevolg had dat zij geen deel meer uitmaakte van de wedstrijdselectie. Toch mocht zij bij ons starten. De verdere basis bestond uit Slöetjes, Balkestein-Grothues, Buijs, de Kruijf, Beliën en Knip.

De eerste set was een tactisch schouwspel. Beide ploegen waren aan het aftasten. De stabiele passes van Alexander Balkestein-Grothues, Tristan Buijs en libero Mark Knip zorgde voor een lachje bij Dijkema. Spijtig genoeg veranderde deze gezichtsexpressie omdat Spaarne plots bij vijfentwintig was( 25-23).

“Deze set laten we ze niet ontsnappen”, zei Morrison. De befaamde yell werd weer gekrijst en Kees Beliën sprak Dijkema nog even toe over de afstemming. Het was een spannende set met lange rally’s zoals alleen wij dat kunnen. Boven de 20 punten gingen alle setups naar wie anders dan Remmert-Jan Slöetjes. Hij haalde meerdere malen verwoestend uit en bezorgde set twee en drie (22-25, 25-27).

Ondertussen had Morrison zijn talenten ingebracht. Hij wisselde Javier Moran Plak voor Slöetjes en Buijs voor Kelvin Daalderop. Dit laatstgenoemde jonge talent pofte gelijk een paar pipejes binnen en liet met een spectaculaire omhaal zien dat zij van alle markten thuis was. Verder bracht Morrison het onbekende talent Kris Polder. Deze midden raakte zelfs ontroerd toen ze even in het veld stond met de Kruijf, haar grootste idool. In deze set gingen wij helaas ten onder met 25-22 waardoor wij de beslissende vijfde maar wonnen (12-15).

Coach Morrison was lovend na afloop. Wat een team, wat een passie en wat een prestatie hebben wij neergezet. Ik ga jullie echt missen als ik naar Zwitserland ga.