Heren 1 verliest in Groot-Ammers maar er is een regeerakkoord

30 oktober 2017

In Kenia is er trammelant bij de verkiezingen, Catalonië doet een surogaat-Brexit en Venezuela is een land in totale chaos. Maar Nederland gaat echt helemaal naar de tering. Is dat zo? Nee. Er gaat veel goed in Nederland. Er is bijvoorbeeld net een nieuw kabinet. Terwijl dit is geïnstalleerd, speelde US Amsterdam een wedstrijdje in de provincie. Tegen het gewone volk. Wik ligt in de weilanden van Groot-Ammers.

De interruptiemicrofoon

Van Potten maakte de opstelling en een periode vol mogelijkheden lag voor ons. We stonden nog maar even op onze plek en de passlijn (Snoek, van der Hoeven en Koolstra) werd flink onder vuur genomen. Van Potten snelde naar de interruptiemicrofoon en vroeg om een time-out. Louwaars was de bode van US en rende van hot naar her. Wederom wist hij iemand vrij te spelen. Voor Verhees was het een koud kunstje om de bal binnen te slaan. Dat lukte. Helaas viel dit grandioze punt niet op in de eindstand van de eerste set 25-11.

Het regeerakkoord

De posities van Van der Hoeven en Louwaars werden doorgegeven aan Dennis Bouw en Achilles Hoonhout. Het regeerakkoord van Van Potten wierp zijn vruchten af met 20-25 en 16-25 in set 2 en 3. In de set erna (set 4), kwam op de stand 10-12 de Teevendeal om de hoek kijken. Deze roze olifant leidde ons af. Wik stond al gauw op 17-12. De woordvoerders Cupido, Musters en van Leeuwen zongen om het hardst, maar het werd 25-16. Wik maakte, vanaf 10-12 (nogal wiebes), 15 punten, US maakte 4 punten en Muis maakte van een uiteenzetting een langdradig onsamenhangend verhaal. Zelfs het CDA vond dat we te weinig punten hadden uitonderhandeld. Onderhandelen ging scheidsrechters Pietersma & Senneker veel beter af.

Formateur

Formateur Van Potten stelde onze eigen Jesse Klaver (Hidde) weer op, maar wisselde deze toch voor Carola van Schouten (Dennis). Van Dongen (die na de wedstrijd een maand op non-actief gaat) en Verhees bepaalden in set 2 en 3 het beleid met hun service. Dit lukte in de 5e set een stuk minder. André blokkeerde eerder nog tal van moties, maar kon in de 5e set er niet goed de vinger op leggen. 15-10.

Is volleybal een soort politiek? Is politiek per defenitie een sport? Vragen mag altijd. Maar als je echt een dringende vraag hebt, of je zit met een groot probleem. Luister dan naar ‘De zware jongens’ met “ Alles heeft een einde en een worst wel twee”.

Sponsors