US H3 pakt Compaen H2 in na 3e helft; 2-1

29 oktober 2017

Donderdagavond 26 oktober was het weer zover, H3 mocht aantreden in een thuiswedstrijd. Dit keer was Compaen de tegenstander. De talenten uit Oostzaan mochten van hun ouders één keertje laat opblijven deze week om zich te weren tegen de Amsterdamse branie

Groot vertoon van macht

Het inslaan werd met groot vertoon van macht gewonnen door de bezoekers. Na een korte warming up werden de ballen volwassen richting de grond gewerkt. De focus bij Compaen was goed, terwijl die bij de Amsterdammers echter nog ver te zoeken was. Met name Vlap, uitblinker bij Compaen, bereikte enige malen bijna het plafond. Bij US werden nog snel wat knappe tellers geregeld, maar werd er weinig indruk gemaakt bij het vrij intippen.

Passing stabiel

Het spelletje daarna werd overtuigend gewonnen door US. De passing was stabiel met Langereis, Covalho en libero van der Weerdenburg. De laatste toonde maar weer eens dat originele middenmannen veelal de meest getalenteerde spelers van een team zijn. Borst bediende vanuit die passing zijn aanvallers zoals ze daar bij US Heren 1 nog wat van zouden kunnen leren. De ondertussen binnengewandelde Tjerk Laan zag dat het goed was en schoot nog een paar mooie foto’s (https://photos.app.goo.gl/lh5D2l15qoPL3jH13). 4-0 was de eindstand, wat 5 punten voor de stand opleverde.

De derde helft

Na de avond was de stand dus 1-1, dus ging de 3e helft de doorslag brengen. Daarin was US H3 duidelijk de betere. Het bier werd vlot besteld door Birdie Kemper en coach vanderWheels, de taart werd aangesneden ter gelegenheid van de 21e verjaardag van van Leeuwen. Compaen bood nog maar weinig weerstand, de helft dronk een ijsthee, de andere helft was aan het leren voor het SO Aardrijkskunde van de volgende dag. Daarmee werd de eindstand 2-1 en dit werd tot de sluiting van de Amstelcampus gevierd. Vroeger was dit misschien nog heel wat, tegenwoordig is de laatste ronde al om kwart over 12. Onbegrijpelijk.