Pharmafilter US Dames 1 bekert verder

24 oktober 2017

Afgelopen zaterdag was het dan zover! Het bekeravontuur ging voor ons weer van start. Na het mega succes van vorig seizoen, zijn we dit seizoen weer uit op een bekerstunt!

Eerst tegen VV Utrecht

Dit weekend stond thuis het driekamp met Utrecht en Spaarnestad op het programma. We begonnen om half 4 tegen de dames van Utrecht. De eerste set gingen we goed van start! We hadden Utrecht goed onder druk met onze service en de blokkering stond ook erg goed. Ook onze pass hadden we goed onder controle en we konden goed scoren. We namen vroeg in de set al een ruime voorsprong en wisten de set te winnen met 25-15.

De tweede set gingen we minder goed van start. We maakte onder andere een aantal serve fouten. Gelukkig duurde het niet lang voor we de draad van de eerste set weer op pakte. De tweede set wonnen we hierdoor ruim, namelijk met 25-14. In het begin van de derde set trokken we de lijn door van het begin van de wedstrijd. Maar toch verloren we de focus. De pass werd minder en de blokking stond minder goed. Hierdoor konden we zelf minder punten scoren en kwam Utrecht een beetje in de wedstrijd. We wisten dat we snel wakker moesten worden om de wedstrijd met 3-0 te kunnen winnen. Gelukkig gebeurde dat. Brecht maakte deze laatste set af met een mooi blok punt. We wonnen de derde set met 25-22 en dat betekend een 3-0 zege.

Vervolgens tegen Spaarnestad

Na deze wedstrijd hadden we even pauze en stond de wedstrijd tussen Utrecht en Spaanestad op het programma. Hierdoor konden wij onze volgende tegenstander goed analyseren. Dit werd een pittige vijf setter, maar in het voordeel van Utrecht. Wij hadden dus 2 sets nodig om door de gaan naar de volgende ronde, maar gingen uiteraard voor de volle wist.

We wisten dat we een goede tegenstand konden verwachten dus we begonnen scherp aan de wedstrijd. Dit pakte goed uit want we namen al snel in de eerste set de voorsprong. We konden het goede spel vast houden en wonnen de eerste set met 25-22. Ook aan het begin van de tweede set namen we snel een ruime voorsprong. Dit gaf Martijn de mogelijkheid om wat te wisselen. Aan het einde van de set hadden we een klein dipje, maar dit kon de pret niet drukken want we wonnen met 25-18. Dit betekend door naar de volgende ronde! De derde set daarintegen ging minder voorspoedig. We waren minder gefocust en maakte wat meer fouten. Spaarnestad kon hier goed gebruik van maken en er met de setwinst van door gaan. Ze wonnen de set met 25-18.

Dit betekende een vierde set en we waren zeker niet van plan deze te verliezen. We moesten een tandje bij zetten en beter spel laten zien om deze te winnen. En dat deden we ook. Al in het begin van de set namen we een ruime voorsprong. Spaarnestad kwam gedurende de set dichterbij maar dat mocht niet baten, we wonnen de set met 25-22. En wonnen hierdoor de wedstrijd met 3-1.

Dit betekend: WIJ ZIJN DOOR!!

Volgende week gaan we verder in de competitie en mogen we nog een keer tegen Utrecht spelen. Alleen dit keer in de Galgenwaard. Uiteraard gaan wij voor de zelfde uitslag als afgelopen zaterdag! Tot dan!

Wedstrijdverslag geschreven door Lisa de Groes.