Pharmafilter US Dames 1 nipt onderuit tegen VV Alterno

3 oktober 2017

Na een valse start vorige week stond op ons programma deze week onze eerste thuiswedstrijd met aansluitend een US feest: US goes Artis! Na een halve trainingsweek maakten wij ons klaar voor een mooie dag! Voor onze wedstrijd lieten de cookiemonsters van H1 ons nog even zien hoe je moest winnen, met 4-0 konden zij rustig bier drinken en ons muzikaal begeleiden tijdens onze eerste thuiswedstrijd. Met als speaker van de week: Robbert van Leeuwen. En voor diegene die het tribuneboekje hadden gemist; Deze week kon je een meet en greet winnen met Taraymie! Een en al feest dus!

Enfin, deze week stonden in de basis: Zwaanswijk, Ackermans, Bleijert, de Groes, Gijsbertsen, Kok en als libero Bos. De wedstrijd begon net als elke wedstrijd met een fluitsignaal. Alhoewel de meesten van ons team nog even wat opstarttijd nodig hadden liet Kok met haar snoeiharde middenaanval meteen zien dat zij er was. Alterno begon sterk terwijl wij dus nogal afwachtend speelden. Ten Asbroek kwam het team versterken op de buitenkant en Zijlstra voor een rondje achterin. Helaas liepen wij dusdanig achter de feiten aan dat de set eindigde in 16-25.

De tweede set begonnen wij met Zwaanswijk, Ten Asbroek, de Groes, Daalderop, Gijsbertsen, Kok en Bos. De tweede set begonnen we redelijk gelijk op, Daalderop beukte twee ballen achter elkaar erin en Gijsbertsen scoorde meerdere omloopballen. Bij een van deze omloopballen ging Gijsbertsen op de grond liggen om te juichen dat ze hem scoorde. Dus daarom gaat de beste drama-uitvoering deze week naar Gijsbertsen; Gefeliciteerd jij krijgt een gratis biertje op donderdag! Maar goed, mooie serviceserie van ten Asbroek en we stonden voor. Helaas voor ons, had Alterno hierna ook meer servicedruk en aanvalskracht en stonden we 12-18 achter. Ackermans kwam het team versterken samen met een dubbele wissel: Bleijert en Timmer. Serviceserie van Timmer en het blokduo Gijsbertsen/Bleijert zorgden dat we terugkwamen op 17-19. Serviceserie Gijsbertsen en bloktrio Kok/Bleijert/Ackermans resulteerde in een setwinst van 25-20.

De derde set begonnen we hoe we geëindigd waren: Ten Asbroek, Ackermans, Bleijert, Timmer, Gijsbertsen, Kok en Bos. We begonnen goed met de energie van het winnen van de vorige set! Ten Asbroek wist het blok goed te gebruiken door lekker via de handen uit te slaan, Zijlstra kwam het team versterken achterin en Kok serveerde tot 17-14. Alterno wist nog een paar puntjes te pakken, maar Timmer serveerde de set uit 25-20.

Met een 2-1 voorsprong begonnen we aan de vierde set. Alterno begon sterk en er moest snel gewisseld worden. Zwaanswijk kwam het team versterken en hoe, brute aanvalskracht van Zwaanswijk zorgde ervoor dat we weer redelijk terugkwamen. Alterno gaf zich zeker niet gewonnen en het ging redelijk gelijk op. Helaas gaven we deze set uit handen met 24-26.

Een vijfde set, nog niet gespeeld dit seizoen, maar je moet toch wat uit je contributie halen. Alterno begon sterk, dubbele wissel: De Groes/Daalderop, wissel van kant 3-8.  Twee aanvallen van Daalderop en de blokkering en service van Gijsbertsen resulteerde in 8-9. Dubbele wissel terug, een killblock van Zwaanswijk en service van Timmer en het stond 13-11. Hier en daar een puntje en we stonden matchpoint 14-13, toch hebben we dit nog weggeven en verloren we deze set met 14-16. Helaas, ondanks dat we een betere wedstrijd dan vorige week hebben gespeeld, resulteerde ook deze wedstrijd in een verlies. Volgende week moeten we uit tegen Taurus en gaan we zeker voor de winst!

Als schrale troost hebben we in ieder geval wel gewonnen met de potjes beerpong in de kantine en konden we ons daardoor klaarmaken voor het US feest. Als echte Tijgahhhs, maar dan verkleed als panters, konden we weer lekker met onze billen schudden. Het idee was dat wij als tijgerpunten verkleed gingen en dit thema brengt dan ook weer de echte Tijgers bij de meesten naar boven. Toevallig toen de vriend van Bleijert er was heeft zij allemaal kledingstukken in een hok laten slingeren, zou Bleijert er ook weer een tijgerpuntje bij hebben? En de andere grote vraag is nog steeds of Bos weer een tijgerpuntje erbij heeft, als we het vragen aan de meeste van ons wat er is gebeurd, zijn we het daarover wel eens en ook zij liet overal haar spullen slingeren of waren ze gestolen? Wie zal het weten, wij kijken in ieder geval weer uit naar volgende week! Tot dan!

Verslag geschreven door Kelly Ackermans, foto’s genomen door John van Geenen.

(Hele foto rapportage op Johnspictures.nl)