Heren 1 wint van NOVO

2 oktober 2017

Sebastiaan van Schouwen kwam in de kantine Joost Vrieler tegen en zei: “Jij ook hier?” Joost zei op zijn beurt: “Jazeker, ik moet een wedstrijd fluiten.” “Jongen, zo sprak van Schouwen, ik ook, joh.” Vrieler: “Wist jij dat gamers gemiddeld 35 zijn, gemiddeld 14 jaar gamen en gemiddeld 6,5 uur per week gamen?” Het was even stil. Ze dachten aan gisteren. De mannen hadden die avond ervoor nog League of Legends gespeeld tegen een paar Slovenen. Via headphones stond de communicatie op scherp tijdens de confrontaties in de virtuele wereld. Van Schouwen en Vrieler waren er gisteren achtergekomen dat ze bij dezelfde wedstrijd waren ingedeeld. “Heb jij hem meegenomen?” zo sprak Vrieler tegen Van Schouwen. Van Schouwen knikte: “Jij ook?”. “Zullen we het gewoon doen?” Een beetje zenuwachtig liepen de mannen door de Amstelcampus.

US heren 1 en NOVO heren 1 waren begonnen met overspelen. Het arbitraire duo betrad het speelveld. De teams keken wie er kwamen aangelopen. Coach Gertjan van Potten: “Wat hebben jullie op je hoofd?” “Nou, grapte Vrieler, geen boter.” Van Schouwen:”Het zijn nieuwe digitale brillen die we bij deze wedstrijd gaan gebruiken voor terugspoelen, inzoomen en slow motion beelden.”Vrieler: “Wij zijn dus tegelijk scheidsrechter en videoscheidsrechter.” De volleybalmannen lieten het maar op zijn beloop.

Van Schouwen drukte op start en NOVO begon te serveren. Bij een stand van 2-3 kreeg Van Schouwen een signaal in zijn koptelefoon. ‘Dragen!’ zo klonk het. De Novoërs stonden aan de bok om uitleg te vragen. Als toevoeging op zijn technische uitleg fluisterde Van Schouwen: “Noobs!” Hoonhout was niet vooruit te branden. Dat kwam niet door hemzelf. Het kwam door de luchtdichtheid. Hij deed zijn best om het beste er van te maken. De eerste set liep op het einde. Van der Hoeven serveerde het belangrijke puntenverschil bijeen. Vrieler over de headphone naar Van Schouwen: “Pas je wel op je hoofd, die gast serveert kanonskogels!” Van Schouwen floot lachend voor de eerste set 25-18.

Vrieler zag dat het eenrichtingsverkeer was maar merkte in set 2 en 3 dat US stroever begon te lopen. Verhees verdwaalde. Cupido en Van Leeuwen hielden hier en daar  een balletje tegen, maar daar was ook alles mee gezegd. Musters en Louwaars deden wat ze konden maar de dubbele wissel gaf geen ommekeer. Snoek kwam samen met de andere passers meer in de problemen. Van Potten gebruikte al zijn time-outs. Muis begon heel veel woorden te gebruiken. Langereis werd stiller en stiller. Zelfs André was er niet gerust op. Van Schouwen zag dat het niet goed was. Hij aanschouwde een team wat de wedstrijd won in set twee en drie (25-23 en 26-24). Maar dacht ook bij zichzelf: ‘had ik maar net zoveel invloed op de wedstrijd als in Dota II, Overwatch of Hearthstone. Ik zou gewoon wat napalm gooien.’

Vrieler en hij hielden wel van dit soort computer grapjes. Zie voor voorbeelden: https://www.gamedesigning.org/gamer-jokes/ Van Schouwen gaf de laatste set nog wat kleur met een kaart voor US maar daar is ook alles mee gezegd (17-25). De digitale brillen gingen af en heren Vrieler en Van Schouwen konden, wat hun betreft, terugkijken op een goede pot.

Hieronder alle statistieken.

Totaal gewonnen sets: 3-1

Totaal gemaakte foto’s door http://johnspictures.nl: 2x de helft

Totaal aantal spelers aan het douchen tijdens de teamfoto: 1 (Van Dongen).