Kamper in vervoering; tranen van geluk bij 3-1 verlies US H3

27 september 2017

NVC H2 – US H3 3-1 (25-12, 25-14, 23-25, 25-17)

Eerste wedstrijd

Vrijdagavond begon het seizoen voor US H3 in Nieuwegein, uit tegen NVC H2. Een eerste wedstrijd van het seizoen zoals zovelen, maar niet voor middenman Bert Kamper. De locatie waar de wedstrijd plaatsvond,  Sporthal Merwestein, was de hal waar de 2.17 meter lange middenman in 1983 zijn debuut maakte in de Nederlandse Eredivisie. Hij speelde destijds als broekie voor het grote Brother/Martinus. Bert was 3e middenman bij de grootste club die Nederland ooit gekend heeft en mocht tegen Florie/Vrevok zijn eerste bal blokkeren. Sindsdien zou zijn leven nooit meer hetzelfde zijn.

De terugkomst van Kamper

Afgelopen vrijdag stond dan geheel in het teken van de terugkomst van Kamper in “zijn” hal. Veel van de spelers van de tegenstanders van vrijdagavond, NVC H2, konden zich die avond ook nog goed herinneren. Van Schie, de inmiddels 78-jarige middenman van NVC en ten tijde van het debuut van Kamper al gepensioneerd, kan het zich nog herinneren als de dag van gisteren. “Het was de geboorte van een nieuwe held, een atleet pur sang en een speler met enorm veel inzicht”. Huizinga (63 jaar), passer-loper van NVC, heeft ook nog meerdere beelden op zijn netvlies staan. “Ik zat destijds op de bank, zo’n groot talent was ik niet. Maar hoe die man zich in het veld manifesteerde, dat was tot die tijd nog nooit vertoond. Zelfs als tegenstander had je daar respect voor”.

Imposante carrière

Na zijn debuut in 1983 volgde een glansrijke carrière, met nationale landskampioenschappen, bekerwinsten en deelname aan de Olympische Spelen. Bij dat laatste toernooi kreeg hij als beloning een sporttas, die Kamper nog steeds met veel trots gebruikt (De Tesla waar Kamper in rijdt heeft hij bij elkaar gespaard door lucratieve contracten bij grote kledingmerken en wedkantoren, red.). Hij speelde in zijn imposante carrière met mannen als Broersen, van der Weerdenburg, Langereis en Willems. Ook maakte hij internationale vrienden met grootheden als Javier Morán da Silva Lopez con Mayo è Curry uit Vallalolid (Spa) en van der Wielen (Bel). Met zulke mannen drinkt hij op zijn tijd nog eens een lekker biertje op een willekeurige donderdagavond.

Een avond om nooit te vergeten

Het resultaat van afgelopen vrijdag was dan niet waar Heren 3 op gehoopt had, toch was het een avond om nooit te vergeten. Kamper straalde van geluk en sprak voor het eerst in zijn leven meer dan 100 woorden tijdens een avondje volleyballen. Laten we wel hopen dat hij volgende keer zijn handen weer laat spreken en er op die manier wat meer punten worden meegenomen naar Amsterdam.