Heren 1 wint in Nieuwegein

25 september 2017

De pooiers van Van Potten tippelden zaterdagmiddag richting de gedoogzone te Nieuwegein. Van de Amsterdamse wallen. Naar de Nieuwegeinse hallen. Om een potje te ballen. Vooraf werden er afspraken gemaakt. Het streven was een dikke winst pakken. Niet ketsen maar beuken, afrossen en binnentimmeren. Daarvoor waren enkele hand~ en spandiensten onontbeerlijk. Op het signaal van Muis, begonnen we het voorspel. Rekken en strekken, de bal bespringen en deze tussen de palen hengsten. Onze losgeslagen en brullende Musters verwoordde het zo: “We mogen weer!”

Een beetje tegensrtibbelen is wel fijn

Met het 1e lid drongen we door tot de zwakke plek van onze veldpartner NVC. Verhees stond achterin flink te pompen. Hoonhout zwol op van trots nadat hij ‘US’-langste’ vrij baan gaf. Het blok van NVC werd stiekem in het ootje genomen. Het 1e lid was met 22-25 voor ons (US). Een beetje tegenstribbelen is vaak wel fijn. We waren daarom blij verrast dat NVC ‘wel in was voor een verzetje’. Fris en fruitig genoot laatstgenoemde van een flinke en stevige voorsprong in het tweede lid. Snoek zei tijdens de time-out: “We rollebollen door het veld voor ons plezier. Dus dat is het codewoord: Plezier!” We werkten ons nog aardig in het zweet, maar visten achter het net (25-23).

Op de knieën?

In het 3e lid kregen we bijna weer op de broek. Terwijl het gelijk opliep, ging er een mannelijk lid van ons op zijn knieën. Het was niet Van Leeuwen. Die overigens twee heerlijke harde ballen achterin pakte. Van Dongen moest nog wat bijslapen. Bouw was, met zijn wederhelft en ‘cojones’ Nouwen aan het stappen in het zuiden. En André zat te mediteren in een Tibetaans klooster. Wie zat er dan wel op zijn knieën? Eerder spoten aanvallen van Verhees en Van der Hoeven  in het gezicht van enkele NVC’ers. Nu was het de beurt van onze eigen Cupido om een joekel te incasseren. Hij kreeg, loom glimlachend, een bonkerd in zijn gleuf. Hij zag meerdere sterretjes en zei: “Hallo Hallo, hier is Cupido!” Het 3e lid van de wedstrijd kwam met 23-25 klaar ten gunste van ons (US). Lekker!

Stoppen met ouwehoeren

De gemeenschap in Nieuwegein zat op de tribune van de zenuwen heen en weer te wippen. Dat was niet nodig, want US haalde in het 4e lid maar 15 punten. Louwaars vond dat we moesten stoppen met ouwehoeren. Daar was onze coach van Potten het roerend mee eens. Van Potten: “Inderdaad.” Gelukkig ketste NVC in het 5e lid heel wat af. En stond de 7-15 als een paal boven water. Het castratenkoor van NVC zong: “Helemaal niks, helemaal niks, helemaal niks in Amsterdaaaaaammm!” En wij vertrokken met 2-3 winst uit het altijd ‘bruisende’ Nieuwegein. Ouwehoeren in Nieuwegein….gelukkig dat wij geen echte pooiers zijn.