Heren 1 uitgeschakeld in de beker

22 september 2017

De droom van US heren 1 is in duigen gevallen. US heren 1 droomde dat ze de beker kon winnen. Deze droom is in duigen gevallen. US heren 1 is uit de beker gespeeld door VVU en VCN. Dromen kan US heren 1 nog wel, maar dit jaar niet meer over de bekerwinst. Wij, de spelers van US heren 1, droomden over het winnen van de beker. Allemaal. Niet allemaal bekers. In de beker mag je dromen. Zelfverklaard ‘professor in de dromenleer (oneirologie)’, Hoonhout, droomde van het winnen van de beker. Dromen hebben een voorspellende functie. Snoek merkte dat we van WIK Groot Amersfoort wonnen. “Het leek wel een lucide droom.” Een lucide droom, is een droom waarin de dromer weet dat hij droomt.  Het team uit Amersfoort serveerde de eerste set 12 keer fout (precies 12). De lengte en stabiliteit mist bij hen om dit seizoen de top 3 in de tweede divisie te halen. Daarbij kijken de meeste spelers te dromerig uit hun ogen. US heren 1 speelde vervolgens tegen VVU. De eerste set was een leerzame set. De tweede set won US heren 1. Van Leeuwen blokkeerde, terwijl de coach van VVU sneerde. VVU won de derde set. US heren 1 stond voor met 12-9. Toch jammer. Bekerwinst bleek een illusie. Het doel (de beker) bleek ijdele hoop. Het Goede Doel illustreert deze illusie goed:

 

Als kind had ik een vriend waarmee ik alles deed

Als hij begon te vechten, dan vocht ik met hem mee

Als ik in het water sprong, dook hij er achteraan

Een mooiere beker, kon er in m’n ogen niet bestaan

Totdat hij verhuisde naar een andere stad

Ik heb als ik het goed heb nog een kaart van hem gehad

 

Een keer trek je de conclusie

Bekers zijn een illusie

Bekers zijn een droom

Een pakketje schroot, met een dun laagje chroom

 

Ik kreeg toen een vriendin waarmee ik alles deed

Als zij begon te zoenen, dan vree ik met haar mee

Als ik begon te janken, kwam ze naast me staan

Een mooiere beker, kon er in m’n ogen niet bestaan

Tot het moment dat ze spontaan mijn naam vergat

En bleek dat ze een ander vriendje had

 

Een keer trek je de conclusie

Bekers zijn een illusie

Bekers zijn een droom

Een pakketje schroot, met een dun laagje chroom

 

Als het gaat om geld

Als het gaat om vrouwen

Als het gaat om alles wat je lief hebt

Wie kun je dan vertrouwen?

 

Een keer trek je de conclusie

Bekers zijn een illusie

Bekers zijn een droom

Een pakketje schroot, met een dun laagje chroom

 

-Bekers

Een keer trek je de conclusie

-Gaat nooit voorbij

Bekers zijn een illusie

-Dat geldt voor mij

Bekers zijn een droom

Een pakketje schroot, met een dun laagje chroom

 

(het werkt beter als je het liedje daadwerkelijk aanzet, dus lees de songtekst nu nog een keer mee) https://www.youtube.com/watch?v=L_wshZx1QyY

 

Als kind had ik een vriend waarmee ik alles deed

Als hij begon te vechten, dan vocht ik met hem mee

Als ik in het water sprong, dook hij er achteraan

Een mooiere beker, kon er in m’n ogen niet bestaan

Totdat hij verhuisde naar een andere stad

Ik heb als ik het goed heb nog een kaart van hem gehad

 

Een keer trek je de conclusie

Bekers zijn een illusie

Bekers zijn een droom

Een pakketje schroot, met een dun laagje chroom

 

Ik kreeg toen een vriendin waarmee ik alles deed

Als zij begon te zoenen, dan vree ik met haar mee

Als ik begon te janken, kwam ze naast me staan

Een mooiere beker, kon er in m’n ogen niet bestaan

Tot het moment dat ze spontaan mijn naam vergat

En bleek dat ze een ander vriendje had

 

Een keer trek je de conclusie

Bekers zijn een illusie

Bekers zijn een droom

Een pakketje schroot, met een dun laagje chroom

 

Als het gaat om geld

Als het gaat om vrouwen

Als het gaat om alles wat je lief hebt

Wie kun je dan vertrouwen?

 

Een keer trek je de conclusie

Bekers zijn een illusie

Bekers zijn een droom

Een pakketje schroot, met een dun laagje chroom

 

-Bekers

Een keer trek je de conclusie

-Gaat nooit voorbij

Bekers zijn een illusie

-Dat geldt voor mij

Bekers zijn een droom

Een pakketje schroot, met een dun laagje chroom

 

Troost zochten we bij elkaar na het verlies. Want we verloren ook van VCN. Één speler van VCN sneerde: “De beker was jullie droom? HAHAHA! Wat een domme droom!” De speler van VCN vervolgde, terwijl Louwaars begon te huilen: “Ik had gisteren ook een droom, een natte droom! WHAHAHAHA!”

Louwaars kroop op schoot bij Verhees. Daar is hij blijven zitten tot hij in dromenland was.

’s Ochtends werd US Heren 1 wakker in huize Van der Hoeven. US heren 1 werd wakker met een kater van de gifbeker. En werd wakker met een nummer van Marco Borsato.  En daar houden wij ons aan vast:

 

De meeste dromen zijn bedrog

maar als ik wakker word naast jou dan droom ik nog.

Ik voel je adem en zie je gezicht

je bent een droom die naast me ligt.

Je kijkt me aan en rekt je uit

zo een keer in de zoveel tijd komen dromen uit!