Voorbeschouwing Heren 1 op de Tweede Divisie

4 september 2017

US Heren 1 zoekt nog steeds naar een trainer, een combinatie of een coach.

Met de competitieronde 2017-2018 in de tweede divisie voor de boeg zijn ze nog niet compleet. Zoals op de teamfoto te zien is kunnen de heren vele gezichten aannemen, maar blijft die ene cruciale rol onvervuld.

Kandidaten voor het kampioenschap?

De tweede divisie staat over enkele weken te beginnen en het kan wel eens een onverwacht lopende strijd worden. Prothos is de gedoodverfde kampioen, maar zal nieuwe studenttalenten aan moeten trekken om de oude garde tijdig te vervangen. Is het ze gelukt? Wellicht staan ze bij de jaarwisseling in het rechter rijtje en zien we twee grote verrassingen in de top drie. NVC en NOVO? Wie zal het zeggen. Haaglanden zal waarschijnlijk niet meedoen om het kampioenschap, maar zal vrijwel alle thuiswedstrijden winnen. Huizen, Spaarnestad, Amsterdam en Zaanstad zijn erg uitgedund. Minimaal één van de vier teams zal tegen degradatie moeten vechten. Utrecht is het team dat naast zijn schoenen gaat lopen. Daardoor al snel punten in mindering zal krijgen. Dus naast de top 5 gaat grijpen. Gemini is en blijft een link team waar de mindere teams van zullen winnen en de betere teams altijd 5-setters tegen zullen gaan spelen. Tot slot is er nog WIK Groot-Ammers, als ze af en toe een jeugdspeler laten debuteren kunnen we nog verrast worden. Anders zullen ze moeten vechten voor lijfsbehoud.

En US Amsterdam? Zonder coach zullen zij de underdog zijn. Met een coach zullen ze 3 van de 4 wedstrijden winnen, en dan word je kampioen!

US Heren 1 kent vele gezichten

Update: VTA heeft ook een stukje geschreven. Dat kan je hier lezen.