GNSK 2017

14 juni 2017

van links naar rechts:
Evelien, Sophie, Elza, Lisan, Emma

2e rij: Ruth, Sarah, Annie, Irie en Kelly

Op vrijdagmiddag vertrokken we vol goede moed naar het zuiden van het land. Dat de voorbereiding werkelijk optimaal was bleek al meteen in de trein, Annelie was vergeten dat volleybalschoenen niet perse een overbodige luxe zijn en had ze helaas niet meegenomen. Gelukkig hebben ze een fantastische Decathlon in Eindhoven, eerste probleem opgelost!

De vrijdag

Ingeklemd tussen Amsterdamse handballers en Wageningse fietsers sloegen wij ons bescheiden kampje op. We maakten meteen kennis met onze buurman, de sterspeler van het Amsterdamse handbalteam, blijkbaar een echte beroemdheid wij hadden alleen nog nooit van deze jongen gehoord. Picknickkleden, stoelen,  de eerste biertjes en natuurlijk chocopinda’s werden tevoorschijn gehaald. Ook het historische weekend liedje ‘we hebben chips bij de tent’ werd meteen werkelijkheid, lekker begin.

Aangezien feesten essentieel is voor de teambonding en dus voor de prestaties dit weekend hebben we de avond gevuld met beerpongen (goed voor de coördinatie), dansen (goed voor de conditie) en sommigen van ons met het intensiveren van contacten met een niet nader te noemen bestuurslid van SSA (goed voor de organisatie). Nadat iedereen (behalve onze nieuwe aanvoerster Irie) in haar eigen tent was beland kon het heerlijke nachtje op de lekke luchtbedden en platte matjes beginnen.

De voorrondes op Zaterdag

Zaterdag werd er dan eindelijk gevolleybald. Na een heerlijk ontbijt verpakt in de grootste koeltas ooit (Kelly paste erin, zie foto) aka ‘de unit’ vertrokken we richting de sporthal. Drie poulewedstrijden moesten gespeeld worden. Bij de eerste 2 uit de poule eindigen betekende een plek in de halve finale en dus later opstaan, dus daar gingen we uiteraard vol voor. Eenmaal in de zaal bleek ook dat ballen meenemen misschien toch handig was geweest, maar ook dit probleem werd met behulp van alle andere teams opgelost. Ook bleken we het enige team zonder coach, maar coachen kunnen we dus ook prima zelf.

De eerste wedstrijd tegen Eindhoven was nog wat onwennig, we hadden immers nog nooit samen in het veld gestaan! We verloren dan ook een setje, maar waren net op tijd weer wakker om de derde set naar ons toe te trekken. Eerste wedstrijd met 2-1 gewonnen. We moesten niet alleen aan elkaar wennen, maar ook aan het spel van de overkant. Bovendien kosten al die lange rally’s veel te veel energie, zo werd die andere weekendquote geboren: ‘niet pielen maar raggen.’ Uiteindelijk volgde een spannende ontknoping tegen Utrecht. Op vechtlust en enthousiasme trokken we uiteindelijk ook deze wedstrijd naar ons toe (2-0). Door ook Wageningen met 2-0 te verslaan werden we eerste in de poule, we lagen op schema! Uiteraard volgde daarna bier en bitterballen, ook al zo’n leuk liedje.

Zaterdagavond volgde natuurlijk weer een knallend feest. Hier maakte we kennis met de Amsterdamse golfers, hele leuke types (toch Ruth?). Sarah besloot nader kennis te maken met onze buurmannen de handballers en Irie had wederom wat moeite met het vinden van haar eigen tent en belandde weer bij die andere buurman, goeie score vrijgezellen!

De Finales

Zondagochtend kropen we met z’n allen topfit weer uit de tent, helemaal klaar voor de finaledag. Eenmaal in de sporthal bleken we toch wat last te hebben van opstartproblemen. De brakheid was aan de overkant bij de Nijmegense meiden zo op het oog toch iets minder aanwezig. Het kwam uiteindelijk aan op een beslissende derde set. Onder het toeziend oog van de gehele Donitas staf (drie man sterk) wonnen we deze derde set uiteindelijk met 18-16. We mochten ons gaan opmaken voor de grote finale tegen Groningen. Met heel veel lawaai, enthousiasme en echt goed volleybal werd Groningen met 2-1 verslagen! Zie ook de foto met onze heerlijke rode hoofden. Wij zijn dus gewoon de Studentenkampioenen van Nederland!!! Dit geeft ons een ticket voor het Europese kampioenschappen volgend jaar in Portugal, US goes Europe, we hebben eindelijk de kortste weg gevonden! Ook deze overwinning werd gevierd met bier en bitterballen jalalalala en natuurlijk ons clublied!

Het was al met al een fantastisch weekend en nog net iets leuker omdat we natuurlijk gewonnen hebben!