US Dames 1: Glorieus herstel na drama vorige week

22 maart 2017

Na het dramatische verlies van vorige week in Assen hadden we wel iets goed te maken. In onze eigen hal mochten we aantreden tegen SV Dynamo. In Apeldoorn werd het op zondag een snelle 3-0 overwinning voor ons, maar we wisten dat het vandaag zeker niet zo makkelijk zou worden als toen. Vol enthousiasme en strijdlust traden we dan ook aan voor dit belangrijke duel.

Thriller

De eerste set werd een ware thriller. Lisa de Groes, Lola, Desiree, Taray, Lisan, Emma en Ruth werden door Martijn het veld ingestuurd. Dynamo kwam sterk uit de startblokken waardoor ze meteen een kleine voorsprong pakte. Een kill block van Taray gevolgd door een sterke service van Lisan speelde ons in de wedstrijd. Een ace van Desiree en nog een kill block zorgde voor een time-out voor Dynamo. De hele set bleef het stuivertje wisselen. Quinty kwam in het veld voor Taray om het achterveld te versterken en Kelly werd gewisseld voor Lola.

Brecht bracht de stand op 23-23 met een omloopbal. Toen begon de echte spannende ontknoping. Een fout van onze kant bracht Dynamo op voorsprong, maar deze werd onmiddellijk weggewerkt door een blok van Desiree, 24-24. Met een kill block op het midden werd het 25-24 voor ons, maar de beslissing zou nog even uitblijven. Met een harde aanval gevolgd door een foutservice en een slimme tipbal bracht Dynamo de stand op 26-26. Met kill blocks, harde ballen door het midden, een omloopbal van Brecht, een foutservice en een bal in het net bleef het op en neer gaan. Op een stand van 29-28 had Desiree er genoeg van, en met een snoeiharde bal vanaf de buitenkant sleepte ze de set voor ons binnen!

Matige fase

Aan de tweede set wil ik een stuk minder woorden vuil maken. Na de spannende ontknoping van de eerste set begon Dynamo meteen sterk. Wij speelden slordig en stonden vooral passend en verdedigend onder druk. De achterstand bleek ondanks een aantal goeie kill blocks, time-outs en een spelverdelerswissel niet meer goed te maken. De tweede set ging met 15-25 naar Dynamo, 1-1.

Na opnieuw een matig begin ging het weer gelijk op in de derde set. Na een lange rally met reddingen aan beide kanten sloeg Kelly de bal strak rechtdoor langs de lijn en bracht ons zo eindelijk op voorsprong. Dynamo kwam terug met een sterke service en zo stonden we weer gelijk. Lisa haalde haar geheime wapen, de onderhandse service van stal en verraste zo de tegenstander. Na een time-out van Dynamo kwam Brecht aan service, en hoe! Met een kill block van Emma en een Michael Jordan-achtige dunk van Kelly (hebben die inspiratiefilmpjes toch nog zin gehad) sleepten we de derde set binnen (25-23).

Daar kom je dus niet langs

Op naar de laatste set wat ons betreft. Opnieuw bleek dat we onze blocage modus weer hadden gevonden (voor diegenen die het vergeten zijn, dat was de nieuwe woordcombinatie van het Franse ‘barricage’ en ‘blok’ en om Brecht te quoten: ‘daar kom je dus niet langs’). Toen Sophie twee keer vakkundig tussen het Apeldoornse blok heen sloeg kwam deze benoemde MVP aan service. Pas op 13-6 gaf ze deze weer af. Maar wij zouden onszelf niet zijn als we Dynamo niet lekker ver terug lieten komen, gewoon om de spanning er in te houden. Zo werd het in de eindfase toch nog spannend. Een beetje geholpen door drie foute services van Dynamo en inmiddels niet verrassend meer, nog een kill block werd Dynamo ook in de vierde set met 21 punten naar huis gestuurd.

Een mooie en belangrijke 3-1 overwinning voor ons! Bij dezen wil ik ook het team van vader van Goeverden bedanken voor het inspirerende commentaar bij de videobeelden. Dat maakte het terugkijken van de wedstrijd een ware belevenis. De voorgestelde handtekeningensessie voor of na het douchen is er helaas niet van gekomen, maar aan het aantal gesneuvelde bierglazen af te lezen hebben jullie vast en zeker plezier gehad op de tribune. En oh ja, daarna hadden we feest. In roze tuinbroeken, de Roze Vogols van US.

1617-PinkladiesUS