US HS1 – Zaanstad HS3

19 december 2016

Deze week stond het grote US Jingle Balls feest op het programma. Daarom werd onder leiding van Magic Mike koers gezet naar de Kalverstraat op zoek naar een outfit.  In de harde kern app was al uitgebreid gecorrespondeerd over de rolverdeling voor het kerstspel. Tristan was samen met Lola genomineerd voor de Kerstman en Kerstvrouw verkiezing dus die was sowieso in zijn nopjes. De stemmen had Tristan zo binnen want zoals Dennis zei: wij steunen ons foutje, oh nee feutje, natuurlijk door dik en dun.

Dennis had zichzelf de rol herder gegeven omdat hij uit Friesland komt. Remco was hevig teleurgesteld toen hij geen koning mocht spelen omdat hij uit het verkeerde stadsdeel kwam. Midas was wel een van deze koningen want hij heeft duidelijk iets met goud en Giannis komt uit het Oosten dus was ook veroordeeld tot een rol als een van de drie koningen. Mike werd zonder overleg als os aangewezen en Bram bood zichzelf aan als ster als leider van het geheel. Tristan werd naast Kerstman ook aangewezen als kindeke Jezus en Fred als Jozef vanwege vanzelfsprekende redenen. Alleen de rol van Maria bleef lang oningevuld.  Dames 1 werd ingezet als engelen. Sommigen vonden alleen kerstbretels als kostuum genoeg, anderen bestelde direct een paar vleugels.

De enige vraag die overbleef was, wie moet de ezel zijn? Zoals in het welbekende kinderen voor kinderen nummer:

Tijdens de zoektocht naar outfits werd echter duidelijk dat iedereen eigenlijk heel erg jaloers was op Tristan en zijn Kerstmanrol, dus besloten ze allemaal een kerstmanpak te kopen. Maar omdat alleen zo’n badjas wat kaal was besloten ze ook nog een stel zeer modieuze stropdassen aan te schaffen.

Ondertussen stond Fred te wachten in de sporthal, want hij wist wél dat er nog een wedstrijd gespeeld moest worden. Het hele team kwam te laat omdat kleinzoon Tristan vast was komen te zitten in een pashokje bij het passen van een zeer gewaagde outfit.

Toen uiteindelijk iedereen (op Jesper na) was gearriveerd moest Fred zich over de volgende kwestie buigen. Want door het ontbreken van Jesper was er dus geen spelverdeler. Omdat goed verdedigende spelverdelers zeer voordelig zijn en het nut van een lang blok op de buitenkant overgewaardeerd is werd libero Giannis verplaatst naar de spelverdelerspositie. Tristan was wederom door het dolle heen toen bleek dat hij niet alleen Kerstman mocht zijn vanavond (een zeer volwassen rol) maar ook als libero in de basis mocht beginnen, hij vervulde deze rol trouwens zeer verdienstelijk.

De eerste set bleek dat de tegenstander iets minder had geshopt dan wij en zich iets meer met de wedstrijd bezig had gehouden. De ballen vlogen ons aan alle kanten om de oren en Fred zat met zijn handen in het haar en had geen idee wie hij er nu nog in moest wisselen. Kortom deze set was drama en Zaanstad won met 25-13.

Snel vergeten en opnieuw beginnen was het devies voor de tweede set. Na een flinke achterstand begonnen we aan magische inhaalrace. Ook op de tribune kregen ze er plots weer vertrouwen in en de Zaanse supporters begonnen langzaam te mopperen. Giannis was spelverdeler en libero ineen en haalde samen met Tristan de nodige ballen van de vloer. Fred zag deze wedstrijd kans al zijn spelers te gebruiken dus ook Arjen werd er ingewisseld. Midas knalde er nog een lekkere service in en ineens stond het 24-23 voor Zaanstad. Na weer een wonderbaarlijke redding bleek helaas dat Midas zijn eigen krachten nog niet helemaal kent, hij speelde vol overtuiging een overname set-up tegen het plafond. 25-23 voor Zaanstad.

De derde set begon weer rommelig. Mike ging er vol voor en serveerde een sprongservice tegen de muur aan, hij was wel hard….. Deze overtuiging sloeg wel over op de rest van het team waardoor iedereen een voor een de ballen het Zaanse blok in mepte.  Gelukkig werden er verdedigend nog wel een aantal mooie ballen gepakt en kreeg ook Zaanstad een paar ballen op hun tenen terug. Midas besloot nog maar eens bal tegen het plafond aan de spelen en zo stond het ineens 25-15 voor Zaanstad.

Helaas konden we nog steeds niet aan het bier en de kerststropdassen want ook de vierde set moest gespeeld worden. Fred had inmiddels al zijn wisselspelers ingezet in de hoop het tij te keren. Zelfs de tweede spelverdeler die normaal geen spelverdeler is, maarja dat was de hele wedstrijd al zo dus wat maakt het uit, werd ingezet. Op 24-17 achter werd het laatste redmiddel ingezet. Joris moest in deze benarde positie voor een kerstwonder gaan zorgen. Het werd nog wel 24-18 dankzij deze wissel, maar daarna was de koek echt op. Eindstand 4-0 voor Zaanstad, dat is vooral heel erg jammer zo vlak voor kerst. Gelukkig maakten de kerstmanpakken en stropdassen daarna een hoop goed.