Wedstrijdverslag H8 – Netzo H4

5 december 2016

whatsapp-image-2016-12-04-at-09-48-47

Het achtste herenteam van US wilde graag de Topdivisie-experience beleven. Het eerste damesteam werd gevraagd om als ervaringsdeskundigen de ballen te laten rollen en te zwaaien met de vlag. Robbert had de hele ochtend en middag zijn stem gespaard om de wedstrijd verbaal te ondersteunen die onder leiding zou staan van maar liefst twee scheidsrechters.

Zoals bij een echte wedstrijd in de Topdivisie werden de spelers van beide teams voorgesteld. Nadat iedereen plaats had genomen en ook de tribune vol stroomde kon het dan echt gaan beginnen.

De mannen van US leken onder de indruk te zijn van wat er allemaal om hun heen gebeurde. Het publiek zong uit volle borst een breed repertoire aan liedjes,, ballen rolden vakkundig om het veld heen en wie waren toch die meiden die zo wild aan het zwaaien waren met vlaggen? Netzo H4 maakte hier optimaal gebruik van en bouwde een voorsprong op. Op inzet en werklust maakte US H8 een comeback en kwam gelijk met Netzo. In een ware thriller viel het kwartje uiteindelijk de goede kant op en wonnen ze de set met 27-25.

Alle spanning en zenuwen leken van de mannen af te glijden toen aan de tweede set begonnen werd. Vooral Sjakie Kessels had veel energie over aangezien hij zelf niet de bal hoefde te halen voordat hij ging serveren. Dit resulteerde in een ellenlange serviceserie waarbij hij Netzo het hoofd op hol bracht. Het maakte niet uit waar hij serveerde. Als er dan een pass kwam, stond de blokkering bij US klaar om alles tegen te houden. Er werd al in het veld geroepen dat de coach taart moest trakteren als ze Netzo onder de tien punten hielden. Dit lukte, want de set werd gewonnen met 25-9.

De derde set ging weer gelijk op. Balletjes werden goed weggelegd en mooie verdedigende acties zorgden voor een ‘oeh!’ en ‘ah!’ bij het publiek. Ze kwamen niet meer in de problemen en sleepten met 25-17 de derde set binnen.

Netzo leek te profiteren van de fouten van US. Ze bouwden een voorsprong op en leken op koers om de vierde set te winnen. Zou de druk om te presteren dan nu toeslaan? In de eindfase van de set werd het dan toch nog heel spannend, maar helaas lukte het niet om de winst te pakken.

Al met al toch een knappe prestatie om onder totaal andere omstandigheden te presteren en vier punten binnen te slepen. Ze zijn niet bezweken onder de druk en hebben ook nog eens een lekker appeltaart van hun coach verdiend.

Door deze overwinning staat US H8 nu op een gedeelde eerste plaats. Met nog twee wedstrijden van hun competitie te gaan zal het een spannende eindrace worden. Misschien zien we ze dan in het nieuwe jaar acteren op een hoger niveau.