US – Devoko

5 december 2016

Afgelopen zaterdag mochten wij weer in onze eigen Amstelcampus een potje spelen. Een trainingsweek vol kopzorgen ging hieraan vooraf. Laura Kim bleek afgelopen zaterdag zodanig geraakt te zijn dat zij er helemaal van ondersteboven was. Ook het sjemklassement werd weer rijkelijk aangevuld met plusjes en minnetjes. Waar Hidde vorige week nog vrij had van zijn werkzaamheden bij ons was hij deze week weer hard nodig. Het hoofd van Martijn draaide overuren bij het zijn van de aanmeldingen voor Hidde op Whatsapp.

De tegenstander DeVoKo staat laatste met nul punten. Aangezien het nog geen 5 december was waren we dus niet van plan om als eerste team DeVoKo punten te gaan geven. Belangrijk was dat we ons eigen spel zouden spelen waarin iedereen aan bod zou kunnen komen en misschien langere rally’s moesten spelen met het verdedigende vermogen van DeVoKo waar we vorig seizoen hor en dol van van werden, maar of dat dit seizoen ook zo zou zijn wisten we niet.

Waar we normaal een set starten met een achterstand van drie of vier punten namen we de eerste set gelijk een voorsprong van een aantal punten. Dat werd uitgebreid naar een comfortabele stand van 17-6. Dat betekende een mooi moment om een combinatie te spelen. Alles leek voorspoedig te gaan, maar er stond per ongeluk nog een midden van DeVoKo op precies de goede plaats en blokkeerde de aanval. Vanaf dat punt slopen de foutjes erin. DeVoKo kreeg weer hoop en nam dankbaar de punten in ontvangst. Het lek was op tijd boven waarna de set met 25-21 gewonnen werd.

Boem! Knal! Daar was de bal! In de tweede set verdedigde Ruth de bal met haar hoofd in een zinderende rally netjes naar het net. Terwijl de wisselspeelsters al ‘Sjem!’ gilden en er hard gelachen werd, werd de rally netjes uitgespeeld en was het punt voor US! Voor Ruth werd een droom werkelijkheid. Zij had die nacht gedroomd dat ze knock out ging toen zij een bal tegen haar hoofd kreeg. Er werd een klein verschil opgebouwd wat niet meer uit handen werd gegeven.

De derde begon weifelend, maar echt in de problemen kwamen we niet. Zelfs Martijn had in een time out niks meer te vertellen. Gewoon ‘ons koppie’ erbij houden! Met 25-17 was de set alweer binnen en stonden we op de kop af een uur later de drie punten te vieren.

Iedereen heeft kunnen spelen (m.u.v. Laura Kim die uit voorzorg aan de kant bleef) wat vooraf ook de bedoeling was. Volgende week staat er een leuk uitje op het programma, want we mogen naar Groningen afreizen! De slaapplaatsen worden geregeld zodat we daar ons hoofd niet meer over hoeven te breken.