US maakt eind aan bekerdroom Ledub

28 november 2016

15171162_1137877506289317_3341327686845918635_n

Nadat we in oktober de volgende ronde van de beker hadden bereikt, werd door loting duidelijk dat we het tegen Ledûb D1 uit Budel zouden opnemen. Iedereen bleef (redelijk) heel tijdens de trainingen waardoor zelfs Hidde vrijaf kreeg op donderdagavond.

Met grote overlevingspakketten werd afgesproken om de reis naar het verre Budel te beginnen. Vlak voor vertrek werd Emma nog even ondergedompeld in vogelpoep. Kenners gaven gelijk aan dat dit een goed voorteken was, maar met de opkomende vogelgriep weet je dat natuurlijk nooit zeker. Gelukkig is onze manager Saskia allround en heeft ze ter plekke Emma weer vogelpoepvrij gekregen.

Eenmaal in Budel werden de nodige pastasalades, kopjes koffie en pillencocktails naar binnen gegoten en wat ledematen met tape omwikkelt. Na een warming up die een paar minuten werd opgesierd met wat muziek was het dan eindelijk tijd om te beginnen. Het publiek had er zin in en zat klaar met toeters en trommels om hun team te ondersteunen. Voor ons zaten de moeder van Ruth en de ouders van Desiree klaar om ons met aanmoedigingen te ondersteunen.

In de eerste set maakten we het onszelf te moeilijk om lekker in ons spel te komen. Met maar liefst elf servicefouten tegenover hun servicedruk was het een te grote klus om deze set winnend af te sluiten. De tweede set wilden we dan ook gelijk goed beginnen, maar hadden we nog geen grip op de service van Ledûb. Na 4-0 achter werd er eindelijk begonnen met volleyballen. De passing kreeg grip op de services waardoor de ballen er lekker ingeslagen konden worden. Deze set wonnen we dan ook. Misschien waren toch de aanmoedigingen van de inmiddels aangekomen Arjen, Dennis en Mike doorslaggevend.

De derde set werd weer twijfelachtig begonnen, maar gelukkig kon er al snel een voorsprong opgebouwd worden. Deze werd aan het einde van de set weer kleiner gemaakt, maar we kwamen niet meer in de problemen. Met een stand in de vierde set van veel tegen weinig werd de set uitgespeeld. Hierin werden nog wat kanonskogels afgevuurd door Taray vanachter de servicelijn en nog wat bommen door Lola neergelegd voor de defensie van Ledûb waar onze eigen defensie de ballen omhoog gooide. Lisan besloot dat het echt klaar was met een geplaatste tip.

Yes! Wederom een wedstrijd met diepe dalen waarin het soms uit de tenen moest komen, waarin gelukkig ook mooie punten te zien waren. In de auto werd de app van de Nevobo regelmatig ververst om te zien wie onze volgende tegenstander zou worden. Kelly stuurde het verlossende bericht dat Peelpush D1 op 22 december tegenover ons staat in Amsterdam.

Volgende week staat er weer een competitiewedstrijd op het programma tegen het laatst geplaatste DeVoKo. Wij gaan weer hard trainen om dan weer een goede wedstrijd te laten zien aan ons thuispubliek. Om 18.00 uur gaan wij van start in de Amstelcampus. Het mag dan bijna Sinterklaas zijn, maar tijdens wedstrijden moet het klaar zijn met het geven van cadeautjes.