US Heren 1 – Haaglanden

7 november 2016

Nu de verkiezingen van Amerika voor de deur staan, vraag ik, Fred Man, mij iets af: ‘Is president ook iets voor mij?’ Zou er veel verschil bestaan tussen trainer/coach van een volleybalteam en het besturen en aanvoeren van een land. Ik denk dat het wel meevalt. Je moet wel ballen hebben voor het presidentschap. Overigens ook voor trainer/coach. President Man vind ik beter klinken dan President Trump. Ik ben per slot van rekening vijf jaar jonger dan Donald. Of zou ik me ook met Hilary Clinton kunnen identificeren? Volgens mij heb ik dezelfde glimlach als zij.

Ik zat wat te hummen op mijn stoeltje toen het gebeurde. Mijn dromerige blik werd ruw verstoord door de ballen. Allemaal ballen. Stuiterende ballen. Zoveel ballen hebben we niet dit jaar. De jongens van US heren 1 speelden met de ballen en werden warm voor de wedstrijd. Tristan en Mike speelden in met een bal. Joris en Dennis ook. Jorrit en Arjen speelden over met een bal. Midas en Remco kaatsten de bal heen en terug. Jesper, Giannis en Bram deelden met zijn drieën een bal. De jongens van de tegenstander speelden met hun eigen ballen. Ze hadden er een stuk of zes meegenomen. De tegenstander maakte een uitgebluste indruk. Dit bleek uiteindelijk ook hun spel in de wedstrijd te typeren. Een team wat krachteloos,  zwak en gaar balt.

Jesper kreeg de pasjes van Giannis, Midas en Bram. Vocaal ondersteund door Jorrit, Dennis, Arjen en Tristan kon ik, Fred Man, beschikken over Mike op de diagonaal. En Mike deed het goed zag ik. Heel goed. Ik weet niet zeker waar we de eerste set op hebben gewonnen. Waren het de blokjes van Remco en Joris? Waren het de services van Remco en Joris? Remco? Joris? Of was het Mike? Mike die alles kan, wassen, strijken, koken maar hij kan vooral goed ballen. Mike heeft echt een goede wedstrijd gebald. Vrij eenvoudig wonnen we de eerste twee sets met 25 tegen 19.

Wint diegene met de grootste ballen? Wie heeft grotere ballen, Donald of Hilary? Wie schreeuwt er het hardst als hij klem zit? Ik, Fred Man, zou in ieder geval een fanatieke president van Amerika zijn. Toen ik weer naar de ballende jongens keek zag ik Midas. Midas pakte de bal met beide handen beet en serveerde een balletje om je vingers bij af te likken. We balden er lekker op los. Toch komt er een maar. De 8 services die wij daarna konden inbrengen leverden ons maar 1 punt extra op. De voorsprong van 17-13 veranderde in het tweede deel van de derde set in een achterstand (17-19). Dennis kwam er nog in, maar zijn balkwaliteiten mochten niet baten. 25-27.

In Amerika gaat het spannend worden, bij ons niet. Puntje voor puntje liepen wij uit. Wij stevenden af op winst. Uiteindelijk zal Hilary er in Amerika met de knikkers vandoor gaan. Ik, Fred Man, zag met een brede presidentiële glimlach, dat Giannis met zijn knie ons 25e punt van de grond haalde, en wist dat de 4 punten en de winst binnen waren. Giannis heeft zich deze wedstrijd de ballen uit de broek gewerkt. Deze Griek is het gewicht van zijn (…) in goud waard. De ballen!

Was getekend,
Fred Man.

us-na-winst