US-Volingo

17 oktober 2016

Na het zaterdagochtendontbijtje bij de Ikea mijmerde Fred wat hij deze zaterdag zou doen. Een ontspannende wandeling? Karten in Almere? Of toch maar weer plaatsnemen tussen betaald publiek bij een van de betere zaterdagmiddag tv-programma’s?

Fred wist nog niet zeker wat hij wilde en depte zijn mond met het Ikea-servet. Fred pakte zijn Blackberry en scrolde wat op Facebook. Hij zocht niet specifiek naar iets maar hield wel van de combinatie van sociaalmedia & uitbuiken. Tussen de vakantiefoto’s en jarige felicitaties door, viel zijn oog op een berichtje van Adam Knoop aan het adres van Bas Lauwaars. ‘Zaterdag middag, Amstelcampus, be there.’ Pikant detail was dat Adam als enige zijn eigen bericht had geliket.

Fred veerde op en snelde met dochterlief naar de Amstelcampus. In de Amstelcampus stond het nummer Drip Fed Fred van Madness aan.

(“We want Freddy for our leader..”) En Fred dacht bij zichzelf: Dat jullie me als jullie trainer willen is mooi, maar wil ik wel jullie leider zijn? We zullen zien dacht Fred Man.

Op het programma:  US heren twee tegen US heren drie. Bas speelt bij heren 3 en Adam bij heren 2. In het voorprogramma van deze strijd speelde US heren 1 tegen Volingo. Fred dacht aan de dreigende opmerking van Adam op Facebook en besloot de kemphanen Adam en Bas beide mee te laten doen met heren 1. Fred zag dat Volingo en US gelijk opgingen. Jaap pakte zijn blokje en Bas speelde buitenspelers op eenmansblokjes. Fred zag dat de grip op de bal verminderde bij US en nam een time-out. Zowel set  1 als set 2 gingen soepel verloren (19-25 en 17-25) en Bas werd gewisseld voor Adam.

Bij het passeren keek één van de twee met samen geknepen ogen naar de ander. Deze vijandige blik werd beantwoord met een kusje. Set drie was een totaal andere set. Fred zag dat Mike goed inviel, voor Arjen, op het midden, in het veld, rond de klok van vier en in een zin met meerdere bijzinnen. De derde set werd 25-18 voor US. De vierde set was echter geen goed vervolg voor US. Net als in de eerste twee sets hadden Midas, Bram en Dennis geregeld nog moeite met de passing. Daarnaast zorgde de verdediging/blokkering niet voor de broodnodige extra punten. De laatste set werd dik verloren met 9-25. Een afstraffing. Fred had genoeg gezien en had geen behoefte de strijd tussen Bas en Adam te aanschouwen. Fred zwaaide naar Joris, vertrok uit de Amstelcampus en zong het lied van Kees Torn woord voor woord mee.