Heren 1 – DS

25 april 2016

in memoriam

Het is moeilijk om er over te schrijven, luister daarom het volgende nummer. Vitamin C-Graduation 

Wij zijn in de Amstelcampus bijeen gekomen om afscheid te nemen van US Heren 1 uit de topdivisie. Wij zijn bedroefd en verslagen door dit bittere verlies. Aan het begin van het seizoen ging het al snel bergafwaarts en werd de lijkwagen al besteld. Aan positieve punten in de tweede helft konden wij ons vastklampen en hoopvol werd er getraind. Toch zat magere Hein op de tribune al weken zijn zeis te slijpen. Steun vonden wij bij onze club US in deze moeilijke periode. In drie ziekenhuisbedden lagen wij tussen Dynamo2 en Vocasa op de intensive care.

Een hol gevoel bekroop ons toen de doktoren Dynamo2 gematigd positief nieuws kwamen brengen. We zagen onszelf door een tunnel lopen met wit licht aan het einde. Het scheidsrechtersfluitje zette ons weer terug in de werkelijkheid. 3-0 of 3-1 moest gewonnen worden van de mannen uit Den Dungen. Dambrink, Vos, André, Verheijden, Muijs, Diepeveen en Covalo werden door Pranger het veld in gestuurd. Zodat wij drie punten konden pakken en topdivisionele consolidering af konden dwingen. Assistent Van Leeuwen hield nauwkeurig bij welke aanval door welke aanvaller werd geprefereerd. Tegen een achterstand liepen wij al snel aan. Een onterecht punt voor Zeekaf en Co hoeft niet beslissend te zijn maar kan wel bepalend zijn. Deze werd wijs overgenomen door de 1e scheidsrechter want een thuisvlagger zal het toch wel goed zien, zou je denken…Via 18-20 kon een floatje van De Jong geen potten breken en verloren wij 20-25.

Van der Meer en Koolstra kwamen er in. De Jong gooide een balletje op voor zijn floatje en we wonnen 25-20. De derde set kwamen De Leest en Covalo er halverwege weer in. De Jong floaterde nog een floatje en we verloren 20-25. Muijs kwam er de vierde set afwisseld in met De Leest en ook Maarse kwam er in. Andre kwam er nog in voor een blokje maar het was al te laat. En De Jong wist wat hij moest doen: Een floatje serveren. We verloren 20-25 en daarmee de wedstrijd 1-3 en degraderen uit de topdivisie.

Dit onomkeerbare definitieve lot maakt ons verdrietig. De scheidsrechters en lijnrechters worden samen beoordeeld op een 5. We vinden het jammer dat onze favoriete scheidsrechter de heer Wijs voor het eerst tegenviel. De tweede Van Klink is als een rustige oom die niet veel zegt en van dit soort doolhof spelletjes houdt.  Over de lijnrechters niks dan lof, aldus de coach van Den Dungen. Hoe hard is de klap? Bikkelhard. Afscheid nemen doen we elke dag, diverse malen, maar dan met de wetenschap dat het afscheid tijdelijk is. Veelal zien wij elkaar dezelfde dag nog terug. Een afscheid voor altijd valt ons zwaar en stemt ons tot verdriet. Verdriet om het definitieve, verdriet om het gemis. Zet voor u verder leest eerst het volgende nummer op, dit helpt bij de verwerking.

Dionne Warwick-That’s what friends are for

Aan enkele teamgenoten willen wij nog wat kwijt.

Aan de trainer coach Frank Pranger: We hebben aan je zijde mogen staan in je laatste trainersdagen. Het was een grote eer dit in saamhorigheid met je te mogen doen. We konden altijd op je rekenen. We zullen je missen.

Aan libero Roald de Leest: In ons hart zal je altijd blijven voortleven.

Aan middenman San van der Meer: Zijn levenslust, doorzettingsvermogen, creatieve geest en warme betrokkenheid hebben velen geïnspireerd.

Aan middenman Oliver Verheijden: Je afwezigheid doet ons beseffen hoe intens dierbaar jouw aanwezigheid was.

Aan diagonaal Murat Driouch: ونحن ممتنون للمحبة وكل الأوقات الجيدة التي قدمها لنا. وكانت المرة للأسف قصيرة جدا ولكن مكثفة.

Aan hoofdaanvaller Luigi Ricci: Fino all’ultimo momento, si gode di una splendida ore volley e condiviso che con noi.

Aan Kelvin Covalo: Wij zijn dankbaar voor alle leuke momenten die wij met elkaar hebben gedeeld en zullen de vele anekdotes die wij met hem hebben meegemaakt in de toekomst blijven ophalen.

Aan Nick Maarse: Groot is de leegte die je achterlaat, mooi zijn de herinneringen die blijven.

Namens US heren 1 wil ik u bedanken voor het medeleven en de vriendschap die wij de afgelopen periode van u hebben ondervonden. Ook danken wij u voor uw komst naar de Amstelcampus. Het is voor ons een grote troost. Zonder US heren 1 was de topdivisie 2015-2016 armer geweest. Stof zijt gij en tot stof zult gij wederkeren.