Sliedrecht Sport – Heren 1

18 april 2016

Sliedrecht-Amsterdam

Wat hieronder met u gedeeld gaat worden, is lang geheim gebleven. Nu is echter het moment aangebroken dat US zich als klokkenluider zal laten gelden bij het grote publiek. We nemen u mee, enkele maanden terug in de tijd. De topdivisie 2015-2016 was net gestart. Grote hoeveelheden Meldonium lagen opgeslagen in Rusland. In 2015 is er besloten om vanuit een centraal punt in europa de Russische topsporters te kunnen voorzien. Er werd gekozen voor Zwitserland vanwege de taal ($,£ en €’s) die ze er spreken. Een groot schip op de Bodensee met meer dan 500 ton aan Meldonium was tot eind februari 2016 de centrale distributieplaats van Russisch sportsucces. Begin maart raakten vele sporters in opspraak en bekenden het gebruik van dit (nu illegale) conditiemiddel. De overige 487 ton aan Meldonium is resoluut de Bodensee in gekieperd en niemand zou hier ooit nog iets van terugzien. Zo dacht men. Via de Rijn en de Waal liep het opgeloste Meldonium door de Merwede langs de plaats Sliedrecht.

De zoveelste straftraining die trainer Oskam verzorgde (vrijdag 4 maart) hield in dat Sliedrecht heren 1 de Dijk op en neer moest rennen. Dit ging door tot zij geen pap meer konden zeggen. Enkele spelers zijn toen door pure vermoeidheid van de dijk afgerold. In de Merwede. Zij konden net op tijd van een pijnlijke verdrinkingsdood worden gered. Als direct gevolg hebben ze grote hoeveelheden Meldonium binnen gekregen. De opmars van Sliedrecht liep gelijk met het lozen van Meldonium in de Bodensee. Dit kan geen toeval zijn, zo concludeert US heren 1 na zaterdag jongst leden.

 Meldonium in de Nederlandse Topdivisie, het moet niet gekker worden. US kreeg een forse billenkoek in het ‘Meldonium aan de Merwede’. Sliedrecht legde, met snoeiharde sprongservices, haar wil op aan US. De buitenproportionele conditie die zij toonden in enkele verdedigingsrally’s verdient een eerlijke en oprechte verklaring. Servicekracht die significant afweek van eerder geboekte resultaten in de competitie voelde onwerkelijk. Hoe is het mogelijk dat de spelverdeler van degradatiekandidaat Sliedrecht de meest moeilijke sprongserve wist te produceren van de volledige topdivisie? Wij keken dan ook niet vreemd op toen ons op zondag een getuigenis werd gevraagd door de WADA.

De wedstrijd begon en Sliedrecht haar puntentotaal liep in vliegende vaart op tot 25. Wij kwamen daarentegen niet boven de 20 uit. Wij waren de opgejaagde stier in Pamplona die in de smalle straatjes van de EPO-Stoep als een stuk rood vlees werd gejonast. Het even enthousiaste als in onze ogen bloed(transfusie)dorstige Sliedrechtpubliek zag en rook een flatulent luchtje aan onze kant van het net ontstaan. Via twee keer 25-18 stonden wij 2-0 achter.

De wedstrijd werd een ongelijke strijd tussen het doorsnee topdivisie volleybalteam US en de gedrogeerde jongens van Sliedrecht. De flessen met stimulerend Meldoniumwater uit de Merwede werden met liters tegelijk aangesleept, maar de scheidsrechter deed niks. Wij hebben de Nevobo om opheldering gevraagd en zij verklaren dat ze een gedoogbeleid voeren wanneer dergelijke praktijken een competitie spannender maken. Wij Nevobo: “Wij voeren een gedoogbeleid wanneer dergelijke praktijken een competitie spannender maken.”

Op de stand 24-17 werd de wedstrijd minutenlang stilgelegd wegens het afscheid van enkele coryfeeën. Het laatste punt stond symbool voor het gevoel dat wij overhielden aan deze wedstrijd: “Een machteloze kets, weegt zwaarder dan voorbeschouwingsgeklets!” Desalniettemin hadden we graag vermeld dat wij expres verloren. Maar dit is niet het geval. Als US hadden wij het gevoel dat wij te gast waren op het verkeerde dopingfeestje.

We zijn snel met gierende banden terug naar Amsterdam gekeerd en hebben een dikke snelheidsovertreding in de pocket. Volgende week is DonkiSjot de tegenstander en zullen punten moeten worden gepakt. Dank voor de naar Sliedrecht afgereisde supporters is op zijn plaats, hopelijk heeft het niet teveel op een slachthuis geleken. De scheidsrechters hadden niet veel te doen. De eerste scheidsrichter Rechter was bij het minste protest van US zeer streng, maar tegelijkertijd enorm soepel tijdens het minutenlang stilliggen en applaudisseren bij de publiekswissel van Sliedrecht. Hij verdient hierdoor een magere 5,4. De tweede (Schuurmaan) was even onzichtbaar als goed en krijgt een 8,2. Nogmaals, Meldonium in de Nederlandse Topdivisie, het moet niet gekker worden. Hopelijk krijgt de Nederlandse Doping Autoriteit dit bericht spoedig onder ogen. En richt het eindelijk haar vizier op volleybal.