Compaen – Heren 1

14 april 2016

Beheerder amstelcampus op auto-tje

In het begin schiep William G. Morgan het volleybal. Toen sprak beheerder Ronald van de Amstelcampus: “Er moet licht zijn! Hij pakte zijn dweilwagen, hij reed er een dronkenmansritje mee en het veld was verlicht. En het eerste deel was voorbij.  Toen zei hij: er moeten palen zijn en een net en een plafond. En zo gebeurde het ook, en het tweede deel was voorbij. Toen zei de beheerder Ronald: Er moeten antennes zijn. En er waren antennes, vuurrood door wit onderbroken en kaarsrecht. De beheerder Ronald zag hoe mooi ze waren en het derde deel was voorbij. Toen zei (…). En er dienen scheidsrechters te zijn die zeggenschap hebben over de teams US en Compaen.  Uit de rib van Strick werd Hoojveld-Hidding geschapen. De Nevobo zei: “Jullie moet de teams aan jullie onderwerpen.  En het zesde deel was voorbij. Er werd in het zevende deel gerust waardoor er nog niet werd geserveerd. Ronald van der Velde zag dat het goed was. Tot zover het boek: Geen aces van US.

De haren van De Leest waren geknipt en hij was daarmee zijn oerkracht kwijtgeraakt. Naast Pranger nam hij plaats, en Pranger kraaide één keer. De punten werden in de eerste set met grote regelmaat opgebouwd. US bouwde sneller en harder dan Compaen en de eindstand van 25-19 stond snel in het liedboek. De overmoedigheid waarmee wij in de eerste set een grote toren van punten bouwden, werd ons fataal. Wij verstonden elkaars volleybalspel niet meer.Waar we eerst als team speelden botsten we tegen elkaar op via miscommunicaties.  Als Kaïn en Abel kregen Diepeveen en Maarse het met elkaar aan de stok bij een achterstand van 10-15 in set twee. En Muis kraaide ook een keer.   De toren van punten kon niet winstgevend worden afgebouwd.  Dambrink dacht bij de laatste bal van de set: ‘Vangbal, drie uit.

Daardoor zorgde het verlies van set twee (22-25) ervoor dat het lijfsbehoud in de topdivisie niet werd bereikt. De foto van Dambrink spreekt boekdelen, US moet zich tot het uiterste strekken en laat volleybal door de vingers glippen

US keerde Compaen haar andere wang toe, hierdoor kon Compaen ook gemakkelijk met 14-25 de derde set winnen. Onze wangentjes werden roder en roder.  Vervolgens kuste Arzbach bij het wisselen van speelhelft Ricci op zijn wang en was dit het teken voor Pranger om Ricci naar diagonaal te gebieden. Ricci vouwde zich dubbel.  En deze scheepsjongen van Compaen hangt alvast in het kraaiennest.  We zouden de bombastische Tjerk Laan de barmhartige samaritaan kunnen noemen of de zeerovende indiaan.  De vraag blijft: Bij welke illegale motorclub zit hij? We weten het niet, net als de volgende personen niet meer weten waar de bal is En Pranger kraaide voor de derde maal.

Na de wedstrijd sprak Dambrink bij het doorgeven van de bitterballen: “Dit is mijn lichaam.” Al was dat misschien leuker geweest als onze oud diagonaal Para (nu Tiffany) dat had gezegd… US heren 1 werd gekruisigd maar is dapper en strijdbaar. Met 1-3 werd er verloren van Compaen. Over een week kunt u getuige zijn van de wederopstanding  tegen Sliedrecht. Tot dan!