Dames 1 – VV Utrecht

11 april 2016

Nog drie wedstrijden op de teller. Drie belangrijke potjes. Waarvan de eerste van die laatste drie gisteren op het programma stond; US dames 1 tegen VVU dames 1.  Allemaal hoopten we op eenzelfde uitslag als de vorige dat we tegen ze speelden. Toen wonnen we, met op de klok één uur en één minuut (we verdenken ze er nog steeds van dat de aanvoerster twee minuten expres heeft staan treuzelen), met 3-0 in het nest van Utrecht.  Nu ontvingen we ze thuis en gezien de belachelijk hoge parkeerkosten waar elke tegenstander mee te maken krijgt, zou Utrecht dit keer vast ook azen op een snelle afloop.

Het leek alleen of ze pas na twee sets doorhadden dat de wedstrijd verliep in wel degelijk een snelle afloop, maar niet voor hen…
De eerste twee sets werden redelijk gemakkelijk door ons gewonnen. We speelden goed, hadden enerzijds onze pass onder controle en anderzijds ontregelden we de pass van Utrecht met onze goed lopende service. Maar na die twee sets werd Utrecht wakker en begonnen ze erg goed te verdedigen waardoor wij niet meer tot scoren kwamen. Zij daarentegen wisten wel precies onze gaten te vinden. Zelfs met het nodige duik- en stofzuigwerk lukte het ons niet om de derde, en uiteindelijk de vierde set te pakken.

Het werd dus een vijfsetter, met alle parkeerkostige gevolgen voor Utrecht van dien. Utrecht begon de set beter dan wij. We hadden wat last van vijfdesetspanning en stonden krampachtig te spelen. Van Martijn moesten we losjes gaan spelen. Dus gooiden we die haren over de schouders en maakten we wat draaiende bewegingen met de heupen. En dat werkte! We kregen de flow terug en maakten een aantal mooie blok- en aanvalspunten.

Maar Utrecht ging ook vol overtuiging door, en dat bracht een gelijkstand op 14-14. Daarna door een aanval van Utrecht 15-14 voor de tegenstander, matchpoint. Door een te scherpe pass van Utrecht werd er door ons een bal teruggedunkt. Vanaf toen ging alles in slow motion. Wij liepen naar elkaar toe, klaar om te juichen. In onze ooghoeken zagen we echter de scheids haar arm tergend langzaam richting Utrecht draaien. In haar ogen de betweterige scheidsrechterblik. Gestolen bal. En met deze beslissing stal zij haar minute of fame. De wedstrijd werd gewonnen met 3-2 door Utrecht.

Sandrijn