US Dames 1 – Sliedrecht Sport Dames 2

29 maart 2016

Oepsie, een iets verlaat verslag van 19 maart…

Zaterdag speelden wij in onze eigen hal de wedstrijd tegen Sliedrecht Sport. Uit werd op 28 november in De Stoep nog met 3-1 verloren, maar voor deze keer waren we van te voren vol vertrouwen. Dit vertrouwen was ondanks dat we de afgelopen week een tweetal tegenslagen te verwerken hadden. Zo is Saskia vorige week uitgevallen met een knieblessure en komt Sophie voorlopig ook nog niet in actie vanwege een rugblessure. Zelfs met deze twee tegenslagen hadden wij er veel vertrouwen in en gierde vanaf het begin van de week de adrenaline al continue door de lijven. In deze wedstrijd konden per slot van rekening de benodigde punten tegen degradatie behaald worden; the war is on! Vol goede moed startte wij dus zaterdag aan de wedstrijd tegen Sliedrecht.

Om 17.30 klonk het eerste fluitsignaal en werd de bal, onder het toeziend oog van de dit keer wel aanwezige ballenrollers, voor het eerst opgeslagen in de Amstelcampus. De eerste set werd begonnen met Lisa van de Geer als spelverdeelster, Laura Kim als diagonaal, Sandrijn en Nina op het midden, Ellen en Desiree als passer-lopers en Ruth als libero. De start van de wedstrijd was voor Sliedrecht. Met een hoge servicedruk wisten ze onze passing stevig onder druk te zetten wat resulteerde in enkele passfouten aan onze kant. Naarmate de eerste set vorderde kregen we de service van Sliedrecht steeds beter onder controle, waardoor we in de loop van de set het heft in eigen handen namen. Zo werden op de buitenkant de eerste klappen uitgedeeld door Desiree en werd de passing van Sliedrecht steeds verder onder druk gezet. De hoge servicedruk hielden we vast tot het einde van de set, waardoor we deze uiteindelijk met 25-21 naar ons toe trokken.

De tweede set werd met dezelfde opstelling gestart en werd het sterke spel van het eind van de eerste set doorgetrokken. Waar wij het spel in de loop van de eerste set naar ons toe wisten te trekken, was het dit keer Sliedrecht dat beter in hun spel kwam naarmate de set vorderde. Sliedrecht gaf meer gas en begon zelf sterker te serveren waardoor ze de stand weer op gelijke hoogte trokken, daarbij enigszins geholpen door een lagere servicedruk en een aantal passfouten van onze kant. Om een ander spelletje te gaan spelen werd Lisa de Groes er ingewisseld voor Lisa vd Geer. Lisa de Groes pakte haar spel goed en de set ging nog redelijk gelijk op, maar vanaf 14-16 liep Sliedrecht uit naar een voorsprong van 5 punten (16-21). Een nieuwe wissel aan onze kant, Anne kwam erin aan de buitenkant op de plek van Ellen, mocht helaas niet meer baten en Sliedrecht trok deze set aan het langste eind (18-25).

Meteen 1-1 stand op het scorebord, wisten we dat deze set een grote stap zou zijn naar de overwinning in deze belangrijke wedstrijd. Het spel aan het eind van de tweede set gaf weer vertrouwen, dus werd de derde set gestart met de opstelling waarmee de tweede set geëindigd was. Helaas konden we het goede spel van het eind van de tweede set niet doortrekken, waardoor de start van de set nog voor Sliedrecht was. Aan het begin van de set keken we al snel tegen een achterstand aan (5-8) en de taak was aan Emma om deze achterstand om te buigen in een voorsprong. Ze werd binnen de lijnen gebracht en liet meteen zien waartoe ze in staat is: met een prachtige serviceserie overbrugde we de achterstand en draaide we het spel om, waardoor halverwege de set de score in ons voordeel was. Het goede spel kreeg een vervolg en uiteindelijk konden we deze set met 25-20 binnen slepen. Na de 2-1 voorsprong in sets gaf Sliedrecht zich gewonnen en kwam de overwinning geen moment meer echt in gevaar en wonnen wij ook de vierde set (25-19).

Al met al een prachtige wedstrijd, die belangrijke punten oplevert, waar we met zijn allen hard voor hebben gestreden, maar we zijn er nog niet! De volgende thuiswedstrijd is op 9 April, om 17:30 spelen we tegen VV Utrecht. Tot dan!