Cito – US

7 maart 2016

De topdivisie lijkt voor een groot deel beslist te zijn. De meeste teams kunnen nog 15 a 18 punten halen. De kampioen is nog niet officieel maar desalniettemin wel degelijk bekend. De overwinningsmuziek zal steeds harder klinken uit het zuiden, maar misschien blijkt het allemaal een fata morgana van het avondrood te zijn…

Wat zeker nog niet beslist is gaat de onderste regionen aan. Sliedrecht, US, en Dynamo2 vechten voor wat ze waard zijn om de onderste twee directe degradatieplekken te ontlopen. Wanneer zal de Nevobo uitsluitsel geven over het terugtrekken van RIVO en de invulling van deze ‘extra’ open plek? Degradeert er maar één van de drie ‘domste jongentjes’ uit de klas? Of komen er drie teams uit de eerste divisie landelijk spelen? Voor de zekerheid heeft US nog een gênante steekpenning klaar liggen. Deze kan in natura worden geïnd door geïnteresseerde beleids-WW-er’s. Wie wil er nou geen knuffel of een teddybeer? We gaan het zien en meemaken.

Daarnaast is er bekend geworden uit anonieme bronnen bij de Nevobo, dat de licentie van Zaanstad wordt onderzocht. Dit wegens: ‘het wel of niet hanteren van een aantal afspraken en regels om volleybal voor zo veel mogelijk mensen aantrekkelijk en plezierig te houden’. Zegmaar de gedragscode voor de manier waarop we samen aan sport willen doen. Maargoed, nu over de wedstijd.

US speelde op zaterdag avond tegen Cito. Cito won de wedstrijd met 3-1 van US. Of zoals men zegt over de handen van Tronald Dump: “Goed verhaal, lekker kort!”

cito vs us