Flamingo’s – US

19 januari 2016

Zaterdag mocht Pharmafilter US beginnen met de tweede helft van de competitie. En wat is een betere manier om dan direct tegen de koploper, Flamingo’s, te spelen?! De eerste wedstrijd, die werd gespeeld in de Amstelcampus, was ondanks een 3-0 zege voor de Roze Vogols een spannende pot waarbij US twee keer dicht bij een setwinst was. De Amsterdamsen waren dan ook gebrand om deze keer punten mee naar huis te nemen.
Eindelijk aangekomen in Gennep, een dorpje dat – suprise suprise – heel erg ver van Amsterdam ligt, werd al snel duidelijk dat het een enerverende wedstrijd zou worden. In een hal waar het kouder was dan de buitentemperatuur, volleybalmoeders je de kleedkamer uit sturen en waar alle dorpsbewoners zich verzamelen met trommels en fluiten begon de wedstrijd.

Met Lisa de Groes (spelverdeelster), Laura-Kim (dia), Sandrijn en Emma (middens), Saskia en Sophie (passer/lopers) en Ellen (libero) begon Pharmafilter US goed aan de wedstrijd. Door service druk, een stabiele pass en harde aanvallen ging de wedstrijd gelijk op waarbij US af en toe een lichte voorsprong had. Beide teams zochten naar de zwakke plekken van de ander maar die waren niet zo snel gevonden. Eenmaal aangekomen bij de big-points maakte US wat slordige fouten en zo trokken de Roze Vogols de eerste set met 27-25 naar zich toe.

De tweede set was een kopie van de eerste set. US kwam op een kleine voorsprong maar de Roze Vogols kwamen langzamerhand weer op een gelijke stand. Op 24-25 rolde een verdwaalde bal het veld in en verhinderde zodoende dat US het laatste – al binnengehaald punt door een kill-block van Laura-Kim – de setwinst greep. Het punt moest over worden gespeeld en US kreeg het daarna niet voor elkaar om de set binnen te slepen. Door een flipperkast-bal haalde Flamingo’s vervolgens wel de set binnen met 28-26 tot vreugde van het publiek.

Ondanks een 2-0 achterstand was US nog lang niet klaar met de wedstrijd. Ellen sprak het team fel toe: “Dan gaan we maar winnen in vijf sets” en met deze boodschap ging US vol nieuwe energie het veld in. En dat was te zien. De ballen werden net iets harder geslagen, de tipballen waren net iets gemener en in de verdediging werd er net iets sneller bewogen. Het resulteerde in lange rallies en een felle strijd waarbij beide teams elkaar niets cadeau gaven. De Flamingo’s hadden een kleine voorsprong maar US knokte zicht terug. Het publiek ging nog meer achter hun team staan maar het zorgde er alleen maar voor dat US harder ging werken. In een spannend einde van de set trok US de set met 28-30 naar zich toe.

US probeerde dit spel door te trekken in de vierde set maar dat ging niet gemakkelijk. Flamingo’s voerde de druk op en zo ontstonden er kleine foutjes in het spel van US die de Roze Vogols direct afstraften. Bij een stand van 17-17 was het op aan de kant van US. US had geen antwoord meer op de goede service van Flamingo’s en zo eindigde de laatste set met 25-17 voor de thuisspelende ploeg.

Ondanks de teleurstelling dat we geen punten mee konden nemen naar Amsterdam mogen we trots zijn op ons spel.

Volgende week spelen we om 17.30 in de Amstelcampus tegen Krekkers!

Door: Sophie ten Asbroek